10+1 TILTÓLISTÁS étel, melyet endometriózis esetén (is) kerülni kell 1.rész

Posted on Posted in étkezés, hús, tejtermékek, test, tiltólistás ételek, tojás

*****FIGYELEM!*****
Minden írásomat személyes tapasztalt alapján állítottam össze, ezért ezek, jelen esetben az étkezésre vonatkozó írások nem minősülnek dietetikai javallatoknak. Ha dietetikus szakember véleményét akarod kikérni, tudok Neked kiváló szakembert ajánlani. Mindenképpen fordulj a szakterület képviselőjéhez!

Számtalan egészségügyi tanulmány lát napvilágot, melyek egyre inkább azt bizonyítják, hogy az emberi szervezet számára alkalmatlan mindennemű állati eredetű élelmiszer. Így például az összes húsfajta, a halat is beleszámítva, minden tejtermék és a tojás is.

Erről ódákat lehet beszélni, és meg is tesszük a blogon a későbbiekben, azonban most nézzük meg, melyik az a 10 legveszélyesebb élelmiszer, melyet azonnali hatállyal tiltólistára kell tennünk.

A legbiztosabb megoldás, ha fogod magad, bemész a konyhába, kinyitod a hűtőt, és mindent, ismétlem, MINDENT kidobsz, amiben van hús, tejtermék, tojás. Aztán ha itt végeztél, menj a spejzba, vagy az éléskamrába, vagy a szekrényhez, ahol a szárazélelmiszerek vannak, és folytasd ugyanezt. Nem viccelek. Lehet ki kell dobnod mindent, vagy szinte mindent, de gondolj arra, hogy ezek az élelmiszerek az ELLENSÉGEID. Mérgek. Fincsi mérgek, de akkor is méreg. Ha így nézel rá, nem fog fájni, sőt!

Persze jön a kérdés, teljesen jogosan, hogy oké, eddig így éltem, így étkeztem, de akkor most miket egyek, hogyan készítsem el, hol vegyem meg egyáltalán a hozzávalókat? Semmi pánik, mindenre van megoldás, és van segítség is! 🙂 ♥

Akkor nézzük a 10-es lista első három tételét.

 1. Vörös hús. A legújabb kutatások szerint a vörös húsok fogyasztása 80%-al (!!!!!) növelhetik az endometriózis veszélyét. Ne essünk abba a hibába, hogy jujdejó, akkor csirkehusit még ehetek! Vagy pulykahusit, mert azok ugye nem vörösek. Teljesen mindegy a hús színe, totálisan abba kell hagyni a húsevést. Nem csökkenteni, hanem abbahagyni. Mégpedig azért, mert a húsok brutális mértékben savasítják a szervezetet. A savas környezetben pedig az endometriózis kénye kedve szerint tud burjánozni. A mi feladatunk a szervezetet belugosítani. Másfelől pedig a húsok tele vannak pumpálva mindenféle állagjavítókkal, tartósítószerekkel. Ilyen például a nátrium nitrát, ami egy mérgező anyag, és a szaporítószerveink működését zavarhatja meg. Ez sokaknak drasztikus váltásnak tűnhet, megértem. De ha meg akarsz gyógyulni, el kell dönteni, hogy mi a fontosabb; Az, hogy meggyógyulj, egészséges legyél, vagy az, hogy egy 10-20-30 perces étkezés erejéig kielégítsd az ízlelőbimbóidat. Hozzáteszem komoly tévedés azt hinni, hogy a növényi alapú vegán táplálkozás egyhangú, unalmas, ízetlen. 11 éve nem eszem húst, imádok enni, és nem vagyok ropi vékony 🙂

  58d0a5efa0c197557259cdab788fd9591f9af03c037dbe73c903a6317253c4ed527eb62d3388ff6108e61bdfc71a6eff

 2. Tejtermékek. A tejtermékek kiiktatása a hús után a második legfontosabb teendőnk. Tejterméknek minősül minden, amit az állatokból elvett tejből készítenek: tej, tejszín, joghurtok, túró, sajtok, kefír. A tejtermékekben telített zsírsavak vannak, melyek leterhelik a májat, és ezáltal a szervezetben található ösztrogén szintek emelkednek.  Ezen túl a nagyüzemi állattartás pénzéhes gépezete a tejet adó állatokból gépeket gyárt. A cél a minél több tej kipréselése minél alacsonyabb költséggel, hogy minél nagyobb legyen a profit.

  A tehéntejben vannak természetesen előforduló, az ember számára toxikus anyagok, mint az IGF-1 növekedési hormon, kazein, ösztrogén, altató hormonok, laktáz, genny, baktériumok, paraziták, és a láthatólag függőséget okozó kazomorfinok. Ezeken kívül vannak azok a toxinok, amik közvetlen következményei annak, hogy a tehenekre ekkora nyomást fejtenek ki: mesterségesen bejuttatott növekedési hormonok, tejfokozó hormonok, antibiotikumok, nyugtatók, és peszticid szermaradványokkal teli takarmányok. Az úgynevezett biotej kevesebbet tartalmazhat a mesterséges toxinokból, de a természetesekből nem, melyek jelenléte a tejben arra emlékeztet minket, hogy ez egy borjaknak, és nem embereknek szánt táplálék. (Dr. Will Tuttle: A világbéke étrend 80-81. oldal)

  1da15f01e745b585552b55f2196475632d762369d44dea6a5ac271afbe07bb0e5f5bec3fe6296d918e9af26e262e356a

 3. Tojás. A tojás, és minden élelmiszer, ami tojást tartalmaz. (meg fogsz lepődni, rengeteg élelembe tesznek tojást) Kuka. Hogy miért?

  A tyúktojás, mint minden állati termék, mérgező az emberre. Először is, állati fehérjéből, telített zsírból és koleszterinből áll. Mind a három elzárja az artériákat, savasítja a vért és a szöveteket, gyengíti az immunrendszert, és sokféle, már megvitatott módon jelent stresszt a szervezet számára. A tojás valójában a szupermarketekben kapható legkoncentráltabb koleszterincsomag. Másodszor, a tojás bekoncentrálja az ártalmas peszticid-, vegyszer-, hormon- és baktériummaradványokat. (Dr. Will Tuttle: A világbéke étrend 90. oldal)

458d3a6e13d2a3b38d1336453731dbaa

Nem csak a húsok azok, melyek savasítják a szervezetünket, hanem a tejtermékek és a tojás is, és persze ezeknek mindenféle származéka. Ezért felejtsük el  a háztájéki, nem csak a nagyüzemi, hormonokkal, antibiotikumokkal telipumpált állatoktól származó ételeket is. Mindegyik savasít, akárhol is növekedett az a szegény állat.

Folyt. köv!

Szeretettel ölellek,
Lux Boros Kata
Életmód coach, vegán életmód szakértő, író

Leave a Reply