A háziállataink gyógyító szerepe

Posted on Posted in boldogság, család, házi kedvencek, lélek, stressz

Itt fekszem az ágyon, egyik kutyám egyik oldalon, másik kutyám másik oldalon. Együtt heverészünk, ők játszanak, böködnek, hogy simogassam őket, hozzám bújnak. Szeretnek, feltétel nélkül.

Visszagondolok, mennyit segítettek nekem akkor, amikor annyira rosszul voltam, annyira élni sem akartam, hogy hosszú hónapokon keresztül depresszióban voltam. Az nehézséget okozott, hogy felkeljek az ágyból, és elhúzzam a függönyt. Az endometriózissal depressziós is voltam.

De Ők ott voltak velem, és mindig mosolyt csaltak és csalnak az arcomra. Kihúztak, kirángattak az utcára, mivel lakásban élünk, muszáj lemenni sétálni. A természetben töltött órák feltöltöttek, ellazítottak. Átjárta a tüdőmet az oxigén. Felhasználtam ezeket a sétákat az imádkozásra, Istenre. Rituálévá tettem a sétákat, és mivel semmilyen komolyabb mozgást nem végezhettem az állapotom miatt, ezért a könnyed séta volt a testmozgásom.

9a4117b678a032fe8eeb34b982fd23ca

Ha sírtam, odajöttek hozzám, és értetlenül nézték, hogy mit csinálok. Odabújtak mellém, és odatették a fejüket. A kicsi, Indikém rendszeresen a hasamra feküdt. Mivel csak háton tudtam feküdni nagyon sokszor. A pocakomat melegítette a testével, ott gömbölyödött rajtam kis kifliben, és édesen szuszókált. Indi egy végtelenül nyugodt, békés kutya, pihe-puha plüssbaba. Már 11 éves, de mindenki kölyöknek nézi.

A nagyobbik, Daisy, 8 éves, máshogy mutatja a szeretetét, a törődését. Ő mindig bököd a nózijával, sokat játszik, és imád mosolyogni! Hatalmas dumás. Mindketten befogadott kutyusok. Mi így vagyunk egy család.

      DSCF8622DSCF8877DSCF8623

Szeretem a kutyákat, az állatokat, mindig jobb kedvre derít a közelségük.

Bizonyított tény, hogy a kutyák közelsége stresszoldó, de akinek van háziállata, az saját bőrén tapasztalja, amikor hazaér, és kitörő örömmel fogadja a kis házi kedvenc, legyen az cica, kutya, madárka, tengerimalac.

A cicák dorombolásáról pedig megállapították, hogy nem csak a cicára van hatással, hanem a gazdira is stresszoldó hatással bír, enyhíti a nehézlégzéses tüneteket, és még a szívroham kockázatát is csökkenti.

Van cicaterápia, kutyaterápia, lóterápia, ha nekünk nincs is otthon kis kedvencünk, akkor is sok lehetőségünk van arra, hogy állatok gyógyító közelségét érezhessük.

Az állatok fantasztikusak, mélységes erő és nyugalom árad belőlük, amire nehéz napjainkon támaszkodhatunk, ők szeretettel, önzetlenséggel adnak az embernek <3

Ölelgessétek, simogassátok, szeressétek ezeket a csodás teremtményeket.

Szeretettel ölellek Benneteket,

Lux Boros Kata

Leave a Reply