Könyvrészletek mától a blogon

Posted on Posted in 25+1 Kulcs az endometriózisból való gyógyuláshoz, Dr. Joe Dispenza, elme, érzelmek, gondolatok, hozzáállás, immunerősítés, Koronavírus, orvosok mondták, összetartás, pozitív, stressz, Ti mondtátok, változtatás

Sokan jeleztetek vissza nekem a könyveimmel kapcsolatosan, amit nagyon köszönök!

Íme két visszajelzés, az első a 25+1 Kulcs az endometriózisból való gyógyuláshoz könyvről, a második pedig a Gyógyulás az endometriózisból műtét, gyógyszeres hormonkezelés és gyermekvállalás nélkül-ről:

Köszönöm szépen a szuper könyvedet, amit néhány nap alatt ki is olvastam.
Igazából egy kincsesszigetre bukkantam és nagyon hálás vagyok, hogy összegyűjtötted ezt a sok hasznos információt.
Annyira ösztönző, nyílt és egyenes! 🙂 – Georgina
Tegnap kaptam kézhez, Az endometrózisból műtét, gyógyszeres hormonkezelés és gyermekvállalás nélkül című könyvedet, amit ma már másodjára kezdtem el olvasni. Minden sora egy csoda, sok ismerős történet volt benne. Nem gondoltam volna, hogy így tud hatni rám egy könyv. Mindenhol csak azt olvasni, hogy gyógyíthatatlan, és éljek vele együtt. Ami közös bennünk, hogy utálom a gyógyszereket, műtéteket, viszont nagyon szeretem a természetes gyógymódokat. Remény adtál nekem, és úgy érzem sikerülni fog nekem is a célom, csak idő, kitartás, türelem és nyugodt lélek kell hozzá.
Bízom benne, hogy nekem is Sikerülni fog a csoda! 
Mától részleteket fogok megosztani a könyveimből. Ma a 25+1 Kulcsból következik egy részlet. A könyv az egészségünk 3 fő területét részletezi: Tudati, Testi és Lelki területeinket. Ezt én úgy nevezetem el, hogy Tudati, Testi és Lelki Egységek. Ebben a három fő Egységben pedig vannak a Kulcsok, amik az egyes Egységek részeit képezik, együttesen pedig arra törekszenek, hogy egy átfogó képet adjanak arról, melyek lehetnek azok a területek, amiken változtatnunk érdemes, és amiken csak mi tudunk változtatni. Személyes tapasztalatból tudom azt mondani, hogy ha megtesszük az alapvető változtatásokat, amik elsőre túl egyszerűeknek tűnhetnek, akkor elmondhatjuk, hogy tényleg mindent megtettünk, amit tudtunk. Ez nagyon fontos része a gyógyuláshoz vezető útnak. Ezek a kulcsok egyszerű, mindenki által megvalósítható változtatások, amiket ha meglépsz, amikkel ha szó szerint megajándékozod Önmagadat, akkor az életedet Te magad tereled egy új irányba. Nem történhet másként, mert amint a BELSŐ világodon változtatsz, azzal a fizikai világod is válzotni fog. Amint belül, úgy kívül. Ez egy folyamat, nem egyik pillanatról a másikra történik meg, ezért szükségünk van türelemre, és legfőképp nyugalomra, kitartásra. Ezt a folyamatot szándékozik támogatni ez a blog, illetve a könyvek, amiket írok. Sajnos nem látok a jövőbe, és nem tudom megmondani, hogy Nálad mikor fog változás bekövetkezni, de abban biztos vagyok, hogy lesz változás. És minden változás a legnagyobb jó érdekében történik, és a javadat szolgálja. A tested nem ellenséged, hanem a jótevőd. A tested a barátod, aki most szól, jelez, hogy nem jó úton jársz. Változtatnod kell. Amint megteszed a lépéseket Önamgad, Tested, Lelked, Elméd felé, csodás dolgokat fogsz megtapasztalni.
Csak egy rövid kitérő a jelenlegi koronavírusos szituációra. Ma sétálgattam, és közben hallgattam a London Real TV egyik legújabb interjúját, amiben Dr. Joe Dispenza beszél a Koronavírusról, arról, hogy a média által generált félelem hogyan gyengíti le az emberek immunrendszerét (akik belemennek ebbe a félelem spirálba), és ezzel a félelemkeltéssel tesszük ki magunkat leginkább bármilyen betegségnek. Ha teheted, és tudsz angolul, mindenképp ajánlom Neked a London Real TV-t, én most nagyon rákaptam. Összetartó közösség a szólás szabadsága mellett állnak ki, és nagyon érdekes, sok életterületet felölelő, kiváló szakemeberekkel készített interjúkat, ötleteket, megközelítéseket hallhatsz.
Na és ebben az interjúban mondja Dr. Joe Dispenza, hogy egy krízis helyzetben a stressz gyengíti a szervezetünket. Azt mondja, hogy ezekben az időkben tudatossá kell válnunk a testünkkel való kapcsolatunkra. Tudatában kell lennünk, hogy csodás emberi lények vagyunk, és az emberi test egy csodásan, tökéletesen működő szervezetként jön a világra, védekező immunrendszerrel, ami legyőz baktériumokat, vírusokat, rákos sejteket, stb., amik az élet során szervezetünkben kialakulhatnak, abba bejuthatnak. Ha viszont a velünk történő eseményeket stresszként éljük meg, akkor a szervezetünk gyengülni fog. A szervezet elbír rövid távú stressz helyzetet, de hosszú távon roncsoló a szervezetre nézve. Ha stresszelünk, vég nélkül, akkor a valóságnak egy korlátozott részét látjuk csak. Nem veszünk észre más dolgokat, amik talán segíthetnének a helyzetünkön. A jelenlegi koronavírussal is ez egy óriási gond. Annyira nagy a félelemkeltés, hogy az emberek, ha ezt nem tudják, akkor természetes módon reaglának a félelemgeneráló hírekre, és állandó stresszben fognak élni, ami pedig gyengíti az immunrendszert. Egyrészt, másrészt pedig az emberek félelem alatt szinte bármire hajlandóak, csak hogy megoldódjon a helyzetük. Így válnak embertömegek irányíthatóvá, ha hagyják, hogy a félelem eluralkodjon az életükön. Azt mondja, hogy ki kell kapcsolnunk a félelmet. Ő is azt javasolja, hogy ne kapcsoljuk be a híreket, mert csak a félelem ömlik onnan. Át kell terelni a hangsúlyt és a figyelmünket a pozitív dolgokra, mert amire figyelünk, azt teremtjük meg.
Azért is van kiemelekedően fontos szerepe egy krízis helyzetnek, mert ekkor tudunk igazán változtatni az életünkön. A krízis helyzetek adnak intenzív lökést nekünk, hogy elkezdjünk fókuszálni. Mert a krízis helyzet kizökkent minket a megszokott kerékvágásból, amit sokszor zombimód csinálunk. Ha viszont krízis jön, és legyen az egy koronavírus (ami globális szinten készteti most az embereket a pozitív oldalra való fókuszálásra), vagy legyen az egy egyéni szinten zajló krízis, akár betegség, akár karrier, akár magánéleti, párkapcsolati krízis, EZ AZ igazán megfelelő pillanat arra, hogy pozitív irányba tudjuk terelni a dolgokat. A dolgokon azzal nem fogunk tudni pozitív irányba változtatni, ha a fókuszunkat egyre inkább arra helyezzük, ami jelenleg VAN, és amit egyébként nem akarunk. A pozitív irányba akkor tudunk elindulni, amikor arra helyezzük a fókuszt, amit AKARUNK, noha az még fizikai síkon nem valósult meg. Ezt pedig úgy kell megtennünk, mintha MÁR MEGTÖRTÉNT volna. Át kell élnünk minél részletesebben azt a vágyunkat, ahogy élni akarjuk az életünket, és hálát adni azért, hogy már ez meg is történt. Ezt pedig rendszersen kell gyakorolni, és mesteri fokozatra fejleszteni.
Amikor az endometriózissal küzödöttem, gyakorlatilag ugyanerre jöttem rá, illetve tapasztaltam meg a bőrömön. Ösztönszinten cselekedtem, és csak utólag visszanézve látom, hogy mit csináltam, és miért szívódhattak fel a ciszták. Mentális szinten ugyanezt csináltam. Kizártam mindent, ami negatív. Kizártam azokat az véleményeket, amik azt akarták bennem erősíteni, hogy betegen és fájdalmak közepette fogom leélni az életemet. Kizártam azokat a véleményeket, amik a félelmet kapcsolták be bennem. Kikapcsoltam mindent, aminek hatására mentális, érzelmi stresszreakcióim bekapcsoltak. MINDENT. Nem voltam hajlandó ennek a NÉZŐPONTNAK egy jottányi energiát sem adni. De tudtam, hogy ez nem elég. Kellett az ellensúlyozó erő, a pozitív erő. Aminek hatására a folyamatot át tudom billenteni az egészséges irányba. Kell az öröm, kell a jókedv, kell a nevetés, kell a szeretet, kell a nyugalom. Mert ilyenkor, amikor nyugodtak vagyunk, amikor nincs stressz, akkor a sejtek is ellazulnak, az agyban nem indul be a kortizol termelés, és nem csak hogy nem indul be a kortizol termelés, de boldogsághormonokat kezd el termelni az agy, ami még több jó kedvet, még több ellazultságot fog okozni. Ebben a közegben pedig visszakapcsol az immunrendszer, és a szervezet természetes módon visszaállítja az egyesúlyát. Ezt több oldalról lehet és kell is támogatni, de amíg ezt nem látjuk át, amíg ezt nem építjük be az életünkbe, addig az olyan, mintha egy homokdűnére akarnánk alap nélkül felépíteni egy házat és azt várjuk, hogy állva is maradjon. A tapasztalatom azt mutatja, és ahogy olvasom és hallgatom ezeket a kiváló szakemereket, egyre erősebben hiszek abban, hogy a gyógyulás létezik, a gyógyulás elérhető. Ehhez pedig van egy út, vannak lépései, és ezt az utat mindenkinek végig kell járnia. Nincs short cut. De van támasz. Ezért írok Neked <3
Íme a könyvrészlet:

A Tudati Egység
Kulcsai

„Légy hálás, mindazért, amid van, és gazdagabbá válsz.
Ha viszont arra koncentrálsz, amid nincs, sosem fogod azt megkapni.”
Oprah Winfrey

Amikor azt halljuk, hogy test-lélek-szellem hármas egysége kell ahhoz, hogy minden szempontból egészséges életet élhessünk, először érdemes tisztáznunk, hogy mit is jelent a szellemi, vagy, ahogy a könyvben találkozni fogsz vele, Tudati aspektusunk. Akármennyire cikinek is tűnhet, de nekem hosszú évek alatt sikerült magamban letisztázni, hogy mit is jelent az, hogy szellem vagy tudat. Milyen részei vannak, hogy épül fel, miért fontos, hogy a tudatunkkal is foglalkozzunk, gondozzuk, edzésben tartsuk, vagy éppen az, hogy milyen hatással van a tudati állapotunk a fizikai testünkre? Azért annyira nem haragszom magamra, hogy ez csak ilyen későn kezdett el számomra világossá válni, mert valahogy az oktatási rendszerből ez a téma kimaradt. De hála Égnek, hogy megtanítottak deriválni.

A mindennapi életben az elme területe iszonyatosan el van hanyagolva. Nem beszélünk róla, mert egyrészt olyan megfoghatatlan, másrészt nem tulajdonítunk jelentőséget a gondolatainknak. Azt meg aztán végképp nem látjuk problémának, hogy alacsony az önbecsülésünk, önbizalmunk, vagy, hogy miért lenne az gond, hogy minden nap gyűlölünk felkelni, és dolgozni menni, mert utáljuk a munkánkat. Ahogy a betegségem megoldások felkutatására sürgetett, szembesültem azzal, hogy komoly problémáim vannak önmagammal. Pedig ha valaki megkérdezte, hogy boldog vagyok-e, azt mondtam, hát persze. Jó, azt tudtam, hogy az önbizalmam alacsony, de hogy ez akkora gáz lenne, azt nem hittem. Tehát kapásból én azt mondtam, hogy velem minden oké. Boldog gyerekkorom volt, megvolt mindenem, amire szükségem lehetett, sőt, még több is. Velem aztán minden oké! Aztán ahogy a felszín alá buktam, ott vettem észre, hogy na, ez azért nem teljesen igaz. Ahogy elkezdtem befelé figyelni, fedeztem fel a problémás területeket. A kutatásaim során pedig azzal az arculcsapó ténnyel szembesültem, hogy a testem állapotát a puszta gondolataimmal is tudom befolyásolni. És befolyásolom is, minden egyes gondolatommal. Akár tudok róla, akár nem. Akár elfogadom ezt a kijelentést, akár nem. És ha tudatosan nem pozitív irányba terelem a gondolataimat, a tudatomat, akkor ott bizony el tudnak hatalmasodni a negatív gondolatok, szorongást, stresszt, depressziót, és végső soron testi, fizikális elváltozásokat okozva. Ez döbbenettel töltött el, és rendesen fel voltam háborodva, hogy ezt nekem miért nem mondta senki. Dühös voltam. Miután kidühöngtem magam, elkezdtem megvizsgálni, hogy melyek a számomra problémás területek a tudati aspektusomban, és szépen elkezdtem ezeken is dolgozni.

A Tudati Egység Kulcsai fejezet kiemelten fontos, ezért is olvashatod elsőként ezt az Egységet. Sokszor találkoztam azzal az állítással, hogy „minden fejben dől el”. Nos, ha nem is minden fejben dől el, de az biztos, hogy sokkal több minden, mint amennyiről mi azt hisszük.

A gyógyuláshoz vezető Utunk fő mottója az, hogy kidobálunk az életünkből mindent, ami ártalmas, káros, mérgező, negatív, stresszt, szomorúságot, bánatot, depressziót okoz, és feltöltjük mindennel, ami pozitív, vidám, életigenlő, szeretettel, gondoskodással, melegséggel teli. Ez a Tudati Egység területén abban nyilvánul meg, hogy alapos nagytakarítást végzünk buksinkban, és emellett teletömjük elménket pozitív, életigenlő dolgokkal.

Mielőtt azonban elmélyednénk a tudati egység kulcsaiban, abban, hogyan tudjuk mentális képességeinket a gyógyulásunk érdekében mozgósítani, szükséges szót ejtenünk az alapokról, mégpedig az elménk működéséről. Ha meg akarsz tanulni angolul, akkor először az alapokat kell elsajátítanod. Hiába akarsz jól beszélni angolul, ha nem ismered a nyelvtant, nem tudsz angol szavakat. Ezért azt javaslom Neked, hogy haladj sorrendben, légy türelmes, hogy megértsd, miért is van annyira nagy szükségünk arra, hogy a gondolatainkat, az önbizalmunkat, önbecsülésünket, önmagunkról alkotott képeinket, berögződött negatív hiedelmeinket rendbe tegyük. Ígérem, hogy nagyon izgalmas lesz, és olyan új dolgokat fogsz hamarosan önmagadról megtudni, amik gyökereiben változtatják meg az önmagadhoz, egészségedhez, vagy a kapcsolataidhoz, világhoz való hozzáállásodat. Készen állsz? Gyere, kezdjünk neki, itt vagyok Veled!

 

Szeretettel ölellek, mosolyogj ma is sokat,

Kata

Leave a Reply