5 TUTI tipp, hogyan csökkentheted a havi ciklus fájdalmait…

Posted on Posted in étkezés, fájdalmas havi ciklus, hormonkiegyenlítés, hozzáállás, ösztrogéndominancia, test

Fájdalmas menstruáció, sok-sok nő rémálma.

Az endometriózis felnyitotta a szemem. Annyira felhúzott, amikor harmadjára is megjelent a szervezetemben a betegség, hogy eldöntöttem, én ennek véget vetek.

Ha valaki megkérdezi tőlem, hogy szerintem mi a titkom, hogyan tudtam legyőzni ezt a betegséget, hogyan tudtam eltüntetni a testemből egy 4,34 és egy 4,93 cm-es, felszívódni elvileg képtelen cisztát, akkor azt mondom, hogy az egyik titkom az, hogy elegem lett, és eldöntöttem, hogy többet nem fekszem kés alá, hanem meggyógyítom magam.

Hiszen ha ez a cucc valahogy MAGÁTÓL idenőtt a testembe, akkor miért ne tudna ugyanúgy MAGÁTÓL eltűnni?

Hát nem tök logikus? 🙂 Miért kellene erőszakkal kiműteni belőlem valamit, ha magától is fel tud szívódni?

Szóval itt kezdődött minden.

Amikor ezt eldöntöttem, végtelen nyugalom árasztott el. Nem tudom miért, de megnyugodtam. Bár korábban végtelenül kishitű voltam, nem hittem és nem bíztam sosem önmagamban, ebben valahogy mégis 100% hinni tudtam. 

Ekkor azt is eldöntöttem, hogy ha már lúd, legyen kövér!

Ha már változtatok, akkor nézzük meg, hogy miken is akarok tulajdonképpen változtatni?

Az elsődleges célom az volt, hogy felszívódjon, valahogy eltűnjön a két ciszta.
A másik dolog, pedig ami mindig is nagyon zavart, és az életemet minden hónapban megnehezítette, az a pokolian fájdalmas, rendszertelenül jelentkező menstruáció volt. Na, akkor ez kiváló alkalom arra, hogy ezt is rendbe tegyük!

Így hát azt is eldöntöttem, hogy fájdalmak nélkül akarok élni. Nem akarom elfogadni, hogy szenvednem kelljen. Nincs nekem erre se szükségem, se időm. Egyébként fogalmam nem volt róla, hogyan fogom ezt véghezvinni, de ebben a szakaszban még nem is kellett tudnom. Csak a döntést kellett meghoznom, és hinnem benne, hogy sikerülni fog. Valahogy, de sikerülni fog, mert hitvallásom része, hogy mindig mindenre van megoldás.

Úgyhogy elkezdtem kutatni, kísérletezni. Elkezdtem magam tréningezni. Mert korábban, amikor már láttam, hogy meg fog jönni, akkor egyből, automatikusan bekaptam a fájdalomcsillapítót, hogy egy pillanatra se kelljen a fájdalmat éreznem.

A tréningezés abból állt, hogy nem vettem be a gyógyszert. Mert az volt a cél, hogy ne kelljen gyógyszeren élnem. Teszteltem magam, és néztem, hogy mi a fájdalomküszöböm. Ami egyébként nagyon magas, úgyhogy mondtam magamnak, itt a lehetőség, próbáld ki, mennyit bírsz!

Így csak akkor vettem be a gyógyszert, amikor már fájt. Mindig egy kicsivel kitoltam ezt az időt. A havi ciklusok között persze nem összekulcsolt kézzel vártam, hogy majd a következő csak nem fog fájni.

Utánajártam, és szembesültem vele, hogy sok dolog okozhat fájdalmas, görcsös menstruációt: Ösztrogén dominancia, stressz, lelki problémák, elfojtások, félelmek, étkezés, csak, hogy párat említsek.

Nézzünk 5 dolgot, ami segíthet Neked abban, hogy enyhítsd, vagy elmulaszd a görcsöket

 1. Ösztrogén dominancia megállítása

  A megnövekedett ösztrogén szint hatalmas galibát okoz a szervezetünkben. Ezen a honlapon rengeteg végtelenül hasznos információt találhattok, tanulmányozzátok át: http://www.hormonharmonia.hu/osztrogen-dominancia-tunetei-es-szindromai/2140c4a6894ea384ed4e8327a2af5284

 2. Helyes étrend kialakítása

  Az étkezésünkkel rengeteget tehetünk az egészségünkért. Az étel, amit megeszel, vagy megbetegít, vagy meggyógyít. A személyes tapasztalatom, és a különféle gyógyulásos esetek tanulmányozása után azt tudom mondani, hogy nekem a nagy áttörést a kizárólag növényi alapú, vegán étrend hozta meg. Elhagytam minden állati eredetű élelmiszert, az összes húsfajtát, beleértve a halat és tengeri herkentyűket is, minden tejterméket, mézet, egyszerűen mindent, ami állatokból jön ki.f06a246ac9bb5b49c734e104822cd34d

 3. Hála

  Fogadjuk el, és adjunk hálát annak, hogy Nők vagyunk! Ez egy lelki gyakorlat, nekem nagyon sokat segített és segít a mai napig is. Nagyon drága barátnőmtől hallottam ezt a módszert, köszönöm, drága Niki 🙂 A lényeg, hogy amikor érzed, hogy meg fog jönni, fordulj befelé. Adj hálát azért, hogy Nő lehetsz. Adj hálát azért, hogy a női lét minden szépségét megtapasztalhatod. Adj hálát azért, hogy a szervezeted egészségesen működik. Adj hálát azért, hogy menstruálhatsz. Adj hálát azért, hogy a havi menstruációddal egy csomó felhalmozott méreganyag is távozik a szervezetedből. Adj hálát azért, hogy a menstruáció lehetővé teszi Neked, hogy anya lehess, ha az akarsz lenni. Adj hált egyszerűen azért, hogy élsz, mozogsz, lélegzek. A hála érzése pedig a magaslatokba emeli a lelkedet, és a fizikai fájdalmak is enyhülni fognak. Én kipróbáltam, gyakorolni kell, nem mondom, hogy egyből működik, mert függ attól, hogy milyen mélyen érzed át a hálát, mennyire koncentrálsz.
  a636fdf8f144f69784be5f2f96fcc6712104a53b4a2b915051296dde7685b72be1cd2e62da66af60e287205d68e15a8d

 4. Nyugalom

  A havi ciklus lehetőséget ad nekünk arra, hogy kicsit lenyugodjunk. Lassítsunk le, és pihenjünk. Nem kell azonban a fájdalmaktól szenvedni ezen a napon. Ha tudod, hogy mikor tájt fog megjönni, akkor próbálj időt teremteni Önmagadra. Ne nyomj ezen a napon magadra mindent rá. Lassíts, tedd alacsonyabbra a lécet ezen a napon. Nem rohansz sehova. Vegyél egy forró fürdőt, feküdj le korán, nézz meg egy vicces filmet, vagy olvass, teljesen mindegy, csak olyan tevékenység legyen, ami megnyugtat, feltölt. Ezen a napon mindenki oldja meg magának a problémáit, Te pedig foglalkozz Önmagaddal.302159d3b8f925f45ee79458db72ad3a

 5. Meleg vizes palack, termálfürdő, gyógyteák, kristályok, aromamécses

  Mindannyian mások vagyunk, így ezt a napot is mindannyian másképp próbáljuk túlélni. Nekem bejött a meleg vizes palack, vagy forró zuhany, mert nekem a meleg ellazítja a méhemet, és a görcsök kilazulnak. Gyógyteák közül kamilla tea, van akinek a cickafark tea jön be. Az aroma gyertyákat imádom, illóolajokat szoktam párologtatni, például az eukaliptusz fokozza a vérkeringést és oldja a görcsöket. Nagyon szeretem a kristályokat, aktívan használtam is őket, hogy helyretegyem a menstruációmat. A kedvenc kövem erre a holdkő, van is egy csodaszép karkötőm, amit mindig hordtam. Rendszeresen tisztítottam, töltöttem energiával, nagyon jó volt hordani.

    970db843e120cedbc17ff32d168f0b76d8c7368e2ca2dadc2f27d843b9b10e4e7f2581ccb6cda0f95e6fa9e01c5b4e82

  A holdkő a nőiesség és az anyaság köve. Tisztít, méregtelenít, kezeli a hormonháztartást, vízháztartást, menstruációs ciklust, a csökkenti a ciklus előtti feszültséget (PMS) a változókori tüneteket (klimax), segíti a szexualitás megélését.
  http://uh.blog.hu/2014/01/08/kristalyszerda_holdko_a_noiesseg_es_anyasag_gyogyito_kove

  Elősegíti a termékenységet, segít terhesség alatt és szülésnél, és a szülés utáni, ill. a nőgyógyászati műtétek utáni regenerációban. A tobozmiriggyel való kapcsolata révén kiegyensúlyozza a hormonrendszert, elősegíti a petefészek ösztrogén- és tesztoszterontermelését.
  http://www.kristalyakademia.hu/tudastar/kristalylexikon/168-holdko

Jól sikerült a projektem, mert végre elmondhatom, hogy nem kell gyógyszert beszednem, rendszeresen megjön, tényleg minden rendeződött e területen is. Hiszek benne, hogy az életünk rendezésével, az életmódunk megváltoztatásával olyan dolgok is rendeződni fognak, amire nem is gondoltunk.

Egy a lényeg: Ne fogadd el a fájdalmat, ne tartsd a fájdalmat normálisnak. Ne kínozd magad! Tégy meg mindent azért, hogy helyreállítsd az egyensúlyt az életedben. 

Szeretettel ölellek Benneteket, mosolyogjatok ma is sokat!

Lux Boros Kata

Leave a Reply