A hozzáállásod és az endometriózis közötti kapcsolat

Posted on Posted in boldogság, erő, érzelmek, hozzáállás, lélek, pozitív, tudat

Az élet boldogság, szomorúság, nehéz időszakok és jó időszakok körforgása. Ha nehéz időkön mész keresztül, higgy benne, hogy a jó idők már úton vannak.

 
A hit, a remény, a pozitív életszemlélet egy olyan légkört fog magunk körül kialakítani, melyben könnyebb túljutni a nehéz időkön. Könnyebben viseljük a megpróbáltatásokat.
 
Íme egy remek gyakorlat, amivel erősíteni tudod a pozitív látásmódodat.
 
Ha épp nehézségekkel nézel szemben, nem tudod, hogyan oldj meg egy helyzetet, vagy éppen valaki fájdalmat okozott Neked, tedd fel a következő kérdések egyikét, vagy akár mindegyiket, mert más-más válaszokat fogsz kapni:
 

Mit tanulhatok most ebből a helyzetből?
Mit akar nekem ez a helyzet tanítani?
Milyen pozitív oldala lehet ennek a helyzetnek?
Mitől lehetek én több ebben a helyzetben?

 
Ez egy csomó olyan választ fog Neked hozni, ami rávilágít arra, hogy a rossz helyzetekből is lehet profitálni. El kell kezdened elsajátítani azt a hozzáállást, hogy minden rossz(nak tűnő) dologban Te megtaláld a jót! Ellentétben azzal, amit a legtöbb ember gyakorol: A jó dolgokban megtalálni a rosszat. Óriási a különbség. Az egyik esetében egy mosolygós, optimista embert fogsz találni, akivel jó együtt lenni, aki reményt csepegtet a nehézkes időkben is. A másik embert viszont kerülik. Csak nyafog, panaszkodik, nála mindig borús az idő. Ennek az embernek semmi sem jó. Az ilyen hozzáállás mérgező mind önmagunkra, mind a körülöttünk lévőkre.
4648687b473cba8eb82f56451dd7918b
 
Az endometriózis egy nehéz téma. Telis-tele kihívást jelentő helyzetekkel. Amikor feltettem magamnak ezeket a kérdéseket, megdöbbentem. Megdöbbentem, mert rájöttem, hogy bár szívás, amit most átélek, de képes vagyok arra, hogy az előnyömre fordítsam. Képes vagyok arra, hogy erősödjek, fejlődjek általa. Rávilágított, hogy csomó fájdalmam volt, feldolgozatlan terhek, veszteségek a múltamból. Rávilágított, hogy nem szerettem magam. Könyörtelen voltam magammal.
Tehát az endometriózis tanított meg arra, hogy szeressem önmagam. Fogadjam el önmagam. Öleljem magamat magamhoz. Legyek elnézőbb magammal. Megtanított, hogy a múlt terheit el kell engednem, mert leláncolnak a fájdalomhoz. És így nem fogok tudni továbblépni. És mivel nem tudok továbblépni, így meggyógyulni sem tudok.
Ezekre a kérdésekre a válasz erőt adott. Tovább erősítette a hitemet. Megtudtam, hogy mi a gyenge területeim, miken kell és miken akarok változtatni. Így utólag visszanézve pedig hálát érzek, mert az endometriózis ébresztett rá, hogy rossz úton járok. Másik utat választottam, és ezért bizony tennem kellett. Iszonyatos erőfeszítések, brutális felismerések, rengeteg sírás, ahogy a fájdalmaimat felhoztam, hogy meg tudjam őket gyógyítani. Majd a végén egy szavakba nem önthető megkönnyebbülés, könnyedség, nyugalom és béke érzése árasztott el. Mi magunknak kell önmagunkért lépéseket megtenni.
Ebben mások csak segíteni tudnak nekünk, támogatni tudnak minket, de helyettünk senki nem tud és nem is fog meggyógyulni. Se az orvosunk, se a férjünk, se a családunk többi tagja nem képes arra, hogy a mi életünkön változtasson. Nem is várhatjuk, hogy más változtasson helyettünk, más gyógyítson meg minket. Ha ebbe az irányba haladunk, csak csalódások és további fájdalmak fognak minket érni.
 
A gyógyuláshoz vezető út egy hihetetlenül értékes lehetőség. A döntés a mi kezünkben van, hogy felkutatjuk-e a szenvedésünkben rejlő pozitív dolgokat, vagy egyre mélyebbre süllyedünk. 
b07cb7f5648dbf8f998250f5c609e73d
Szeretettel ölellek Benneteket,
Lux Boros Kata

Leave a Reply