A szenvedéseink lerövidítésének egyik módja, amit kevesen használnak…

Posted on Posted in coach, emberi kapcsolatok, endometriózisból gyógyultak, gyógyulás az endometriózisból, küldetés

Az endometriózis alaposan felbolygatja (vagy éppen helyreállítja) az életünket.

A kezdeti döbbenet után (kinél meddig tart ez a szakasz) rájövünk, hogy változtatnunk kell az életvitelünkön, gondolkozásmódunkon, lelki világunkon. Hosszú éveken keresztül éltünk úgy, ahogy, aminek sajnos betegség lett a vége. Most, ahhoz, hogy a helyzetünket megváltoztassuk, másfajta cselekvésekre, életvitelre lesz szükségünk.

Nem várhatunk változást az életünkben úgy, hogy közben ugyanúgy csinálunk mindent, ahogy eddig. Ha elégedetlenek vagyunk az életünkkel, akkor változtatnunk kell. 

Ha ezt átlátjuk és elfogadjuk, akkor képesek leszünk tovább lépni. Akkor képesek leszünk arra, hogy betegségekből gyógyuljunk meg műtétek, gyógyszerek nélkül. Mert lehetséges.  És ez most nem csak az endometriózisra vonatkozik, hanem általában minden betegségre. Lehet, hogy nem sok ilyen esettel találkoztál, aminek több oka is lehet.

  1. Az emberek nagy része az egyszerűbb megoldást választja: bekapok egy gyógyszert, az majd megold mindent. Az emberek nagy része nem figyel oda a megelőzésre, egészségtelen és stresszes életet él, és akkor kapnak észbe, amikor már a műtét nem elkerülhető. Amikor már kialakult a betegség. Az emberek nagy hányada inkább homokba dugja a fejét, és nem akar szembenézni a valósággal. Gyors és azonnali megoldásokat és válaszokat akarnak, minimális, de inkább semmilyen erőfeszítéssel. Ez a könnyebb út. Ennek a végkimenetele nem járhat egészséggel, ezért akik ezt a stratégiát választják, nem hogy nem tudnak meggyógyulni, de egyre rosszabbul és rosszabbul vannak. Ebből a kategóriából tehát gyógyult esettel nem igazán lehet találkozni.
  2. Azok, akik összetették magukat, felálltak a saját poklukból, örülnek annak, hogy túl vannak rajta. Nem akarnak többet a betegségükről beszélni. És így hallgatnak. Csendben élvezik újra az életet.

Viszonylag kevesen vannak azok, akik meggyógyultak, és beszélnek is a tapasztalataikról. Akik nem hogy hallgatnak, de átadják minden tapasztalatukat azoknak, akik nyitottak a gyógyulásra. Akik már látják, hogy valamit igenis tenni kell, és hajlandóak is a változtatásra. Ők azok, akik tudják, hogy milyen utat tettek meg a gyógyulásig, és tudják, hogy mennyire nagy segítséget jelenthet a betegtársaiknak az, hogy egy gyógyult ember tapasztalatait hallgathatja meg. Ők azok, akik tudják, hogy mindenki csak saját magát tudja meggyógyítani. Senki nem képes rá, csak saját magunk. A gyógyult ember sem tudja őket meggyógyítani, az orvos sem tudja őket meggyógyítani, a gyógyszerek sem tudják őket meggyógyítani, ha ők nem tesznek saját magukért és az állapotuk javulásáért. Ők azok, akik tudják, hogy mindenkinek saját magának kell végigmennie a saját Útján. Ők azok, akik készek arra, hogy segítő kezet nyújtsanak, és támogassák azokat, akiknek szüksége van támogatásra. Ők azok, akik elmondják, hogy ők hogyan csinálták meg, de közben azt is tudják, hogy a gyógyuláshoz ez így még kevés. Cselekedni kell, nem várni a csodára. Viszont aki már eljutott oda, hogy cselekedjen is, és nyitott is, azokkal a legnagyobb örömmel megosztják, amit tudnak. Így rengeteget tanulhatunk azoktól az emberektől, akik már végigjárták az életük Útjának ezt a részét. Ez nem azt jelenti, hogy ők már tökéletesek, és csili-vili az életük. Nem ám. Egyszerűen most már más dolgokat tanulnak.

A fizikális síkon zajló emberi életünk egy nagy Utazás. Van egy eleje, a fogantatásunk pillanata, és van egy vége, amikor kifújjuk az utolsó lélegzetünket. Aki hisz a lélek vándorlásában, és hisz a halál utáni életben, az tudja, hogy a lélek örökké él, soha nem hal meg, viszont a fizikális életünk és testünk egyszeri, tehát a testben töltött időnknek van eleje és vége. És mindannyian az utolsó pillanatig tanulunk. Mindannyian az Út valamelyik szakaszában vagyunk. Ki itt, ki ott.

Aki legyőzött egy betegséget, az rengeteg mindent megtapasztalt, rengeteg felismerésre szert tett.

Vagy mondjuk aki úgy épített fel egy több száz millió forintos bevételeket termelő vállalkozást, hogy előtte romokban hevert az élete, utcán élt, öngyilkosságon törte a fejét, otthagyta a felesége, még akár komoly betegsége is volt, mégis képes volt arra, hogy talpra álljon, és egy hatalmas birodalmat építsen fel. Az ilyen emberek pedig ezen a területen jeleskednek tapasztalatokkal. Mert megcsinálták. Óriási tapasztalat, hatalmas felismerések, döbbenetes történetek.

Keress olyan gyógyult embereket, akik végigcsinálták azt, amire Te készült. Ha újra egészséges akarsz lenni, akkor keress olyan embereket, akik már meggyógyultak. Tanulmányozd őket, tanulj tőlük!

Hogyan csinálták? Miket csináltak? Mikre jöttek rá? Milyen változtatásokat hajtottak végre? Most hogyan élnek? Mit javasolnak? Szerintük mi a siker, a gyógyulás titka?

Rengeteget tanulhatsz ezektől az emberektől, és így hatványozottan lecsökkentheted a célod eléréséig vezető Utadat. 

Változtatni nem könnyű, ezt mindenki tudja. De vannak melletted olyan emberek, akik készen állnak arra, hogy segítsenek Neked. Segíteni viszont csak akkor tudnak Neked, ha nyitott vagy. Ha készen állsz arra, hogy valaki tükröt tartson Neked. Ha eleged van a szenvedéseidből, és nem csak hogy újra normális életet akarsz élni, hanem készen állsz arra, hogy megtegyél mindent, ami a gyógyulásodhoz kell.

           fe47064de0a617e823756f57f802c4289e1a2e96246ad86fd24cfced13448f8de6e93780c23f65fe6d78e5f970268d70

Mert aki nem hajlandó változtatni, és küzd az ellen, hogy bármin is változtatni kelljen, annak sajnos segíteni senki nem tud. Az az ember elfogadja a helyzetét. Beletörődött, hogy ez a sorsa. Elfogadja, hogy nem ura a saját életének. Elfogadja, hogy gyógyszereken fog élete további részében élni. Elfogadja, hogy össze-vissza fogják műtögetni, ki tudja, milyen végkimenetellel. Átadja az irányítást mások kezébe, majd aztán szenved, mert nem látja a kiutat. Tehetetlenül nézi, ahogy az események sodrása megfullasztja. Kétségbeesetten vergődik, de változtatni nem akar.

Azok az emberek, akik meggyógyultak, nem akarják Neked megmondani, hogyan élj. Ők azért vannak, hogy elmondják, nekik mi segített. Arra akarnak ráébreszteni, hogy találd meg a Te megoldásaidat. Találd meg a Te gyógymódjaidat. Ha ki akarsz próbálni dolgokat, kezeléseket, termékeket azok közül, amiket a gyógyult ember ajánl, próbáld ki. Ha nem, akkor keress mást!

De csináld, csináld, és csak csináld addig, amíg eredményt nem érsz el. Ők azért vannak, hogy elindítsanak és rajtatartsanak az Úton. Az Út ezen részét Ők bejárták, tudják, hogy van kiút, meg is mutatják, de helyetted nem tudnak végigmenni rajta. A megoldás, így a gyógyulásod kulcsa is a Te kezedben van. 

Viszont minden segítség ott van egy karnyújtásnyira Tőled, csak akarnod kell a változást.

ec8e649f67e9541275c1975546b97c6b

Sok szeretettel ölellek, mosolyogj ma is sokat!

Lux Boros Kata
Életmód coach, vegán életmód szakértő, író

Leave a Reply