Az endometriózisban rejlő lehetőségek

Posted on Posted in endometriózisból gyógyultak, erő, gyógyulás az endometriózisból, hit, hozzáállás, önismeret, Önszeretet, test-lélek-tudat, tudat

Milyen lehetőségek rejlenek egy betegségben?
Van-e egyáltalán jó oldala egy betegségnek?

Tiszta szívemmel hiszem azt, hogy igen, vannak lehetőségek az endomteriózisban. Van jó oldala is az endometriózisnak.

Ha erről megkérdezel mondjuk 3 évvel ezelőtt, hááááááááát, nem biztos, hogy ezt a választ kaptad volna. Egészen más a helyzet, amikor az ember benne van egy szituációban, egy nehezebb élethelyzetben, mint amikor már túl van rajta.

Eleve onnan indulunk, hogy az endometriózis ÁLLÍTÓLAG gyógyíthatatlan. A nyugati orvostudomány jelenlegi állása szerint. Hogy lehet az, hogy ezen állítás és nézőpont ellenére nem egy, nem kettő, nem három Nő gyógyult már meg az endometriózisból? Arról persze el lehet elmélkedni, hogy ki mit tart gyógyulásnak. Ez megér egy külön bejegyzést. Szóval hogyan találhatjuk meg egy ilyen rossz pozícióból induló egészségügyi állapotban az előnyt, a pozitívumot?

Először is: nincs olyan, hogy lehetetlen. Nincs olyan, hogy gyógyíthatatlan. Nekem a gyógyíthatatlan annyit jelent, hogy valakik szerint a betegségre MÉG nem találták meg a gyógymódot, vagy hogy miért alakulhat ki. Ez nem egyenlő azzal, hogy soha nem is fognak rájönni. Amíg viszont az orvosok keresik a válaszokat, Te is elkezdhetsz kutatni. Több szem többet lát. Nem kell másokra várni. Elkezdheted az életedet jobbá, teljesebbé, örömtelibbé, nyugodtabbá formálni. Ezt úgy sem tudja helyetted senki megcsinálni.

És vannak olyan Nők, akik nem hogy keresték, de meg is találták a gyógymódot. Csak ők ugye nem szakemberek, nem orvosok. Ezért hajlamosak vagyunk átsiklani az Ő történetük felett, mondván, hogy ők nem tudhatják, hiszen nem tudják bizonyítani, hogy amit mondanak, annak milyen statisztikai háttere, és milyen kutatási eredményei vannak. Ez viszont egy hatalmas hiba… És még mindig vannak olyan emberek, bizony nem is kevés, akik kizárólag statisztikákban, kutatási eredményekben keresik a megoldást, és azokra csak legyintenek egyet, akik végigjárták az utat. Csak hogy tisztán lássuk a szitut, Ők azok a Nők, akik ‘csak’ személyesen élték át az egész herce-hurcát, és személyesen érték el azt az állapotot, hogy meggyógyultak. Nem csak, hogy meggyógyultak, de hosszú évek óta egészségesek. Hihetetlen kincs van a kezükben, amivel mi is közelebb kerülhetünk az egészségünkhöz. Ha hajlandóak vagyunk figyelni rájuk és észrevenni őket.

Mert kevés az a lány, aki ezt felvállalja, aki erről egyáltalán hajlandó beszélni. Aki hajlandó átadni a tapasztalatait. De léteznek. És ők azért vannak, hogy segítsenek. Ezek a gyógyulásos példák bizonyítják azt, hogy van kiút! Van remény! Ha már csak egy ember bebizonyította, hogy az endometriózisból meg lehet gyógyulni, akkor érdemes elgondolkozni. Hogy ez hogyan lehetséges. Hát ő is ugyanolyan ember, mint én!

Ha neki sikerült, akkor nekem miért ne sikerülhetne? 

Hiszek benne, hogy a betegségeinket a lelki-testi-tudati egyensúlyi állapotunk felborulása okozza. Ez nem újdonság, kismillió ember megtapasztalta, és gyógyíthatatlannak bélyegzett betegségekből, balesetekből épültek fel.  A keleti, több ezer éves gyógyászat ezen a hiten alapszik. Amíg belül káosz van, addig kint is káosz lesz. Nincs ezen mit csodálkozni.

Ennek az egyensúlynak a helyreállítását kell előtérbe helyeznünk. Amellett, hogy a testünk egészségére is elkezdünk jobban odafigyelni, nem hunyhatunk szemet a lelkünk és tudatunk (gondolkozásmód, életszemlélet, önmagunkról alkotott véleményünk stb.) egészsége felett.

És hogy akkor milyen lehetőség van az endometriózisban? Mi a jó oldala?

Az, hogy kibillent a megszokott életedből. Riadót fúj a tested, ami lehetőséget ad arra, hogy végre elindulj Önmagad felé. Végre egy olyan életet alakíts ki magadnak, ahol Te is jól érzed magad. Lehetőséget ad Neked arra, hogy végre barátságot köss önmagaddal. Kiállj végre magadért. Előtérbe helyezd magad. Elkezdd szeretni és tisztelni, elfogadni önmagadat. Lehetőséget ad Neked arra, hogy megbocsáss magadnak és másoknak, ledobáld az évek, évtizedek alatt magadra aggatott súlyos lelki terheket.

Mi ez, ha nem lehetőség?

Az endometriózissal töltött 8 évem világított rá arra, hogy az endometriózis nem más, mint egy álruhába bújt áldás. 

Rajtunk múlik, hogy mennyire vesszük ezt észre, és használjuk ki a lehetőséget, hogy végre nem csak hogy újra Önmagunk legyünk, hanem egy olyan új ________ (És ide helyettesítsd be a nevedet) szülessen, aki sokkal több, jobb, egészségesebb, teljesebb, boldogabb életet él, mint a betegsége előtt.

Ez mind Benned van. Használd ki a lehetőséget. Vedd észre és hallgasd meg azokat, akik már túl vannak az endometriózison. Légy nyitott mások élettapasztalataira, mert a gyémántnál is többet érnek. Egészséged kulcsai lehetnek. Az egészségünk pedig a világ összes kincsénél többet ér.

Légy bátor. Légy erős. Bármire képes vagy, mert minden lehetőséged megvan, hogy változtass az életeden.

Isten a nők olyan generációját építi fel, akik tudják, hogyan kell harcolni.
Isten a nők olyan  generációját építi fel, akik tudják, hogyan kell harcolni.

Szeretettel ölellek Benneteket,

Lux Boros Kata

Leave a Reply