Endometriózis: Lépcsőfok, vagy buktató?

Posted on Posted in gyógyulás az endometriózisból, könyv, Önszeretet, test-lélek-tudat, vonzás törvénye

Hiszek abban, hogy az endometriózisból meg lehet gyógyulni.

Mert hiszek abban, hogy a betegségek életünk olyan útjelzői, melyek fel akarják hívni a figyelmünket. Felhívni a figyelmünket önmagunkra. Felhívni a figyelmünket arra, hogy az életünk valamely területén valamit nem csinálunk jól. Felhívni a figyelmünket arra, hogy nem bánunk jól önmagunkkal.

Hiszek abban, hogyha a betegség gyökerének felkutatására helyezzük a hangsúlyt, természetesen amellett, hogy a testünk gyógyulására, vagy inkább úgy mondom egészségére is hangsúlyosabb figyelmet szentelünk, tehát egészségesen táplálkozunk, elegendő időt pihenünk, megfelelő mennyiségű és minőségű testmozgást végzünk, és a többi, akkor eljön az a pillanat, amikor azon kapod magad, hogy atyaég, hogyan tudtam én korábban ÚGY élni?

Olyan változásokon fogsz keresztülmenni emberileg, amit soha, de soha nem képzeltél volna.

A gyógyulásod pedig annak a ‘mellékterméke’ lesz, hogy:

megváltoztál belül;
megváltoztattad a hitrendszeredet;
megváltoztattad a hiedelemrendszeredet;
megváltál rengeteg súlyos, megkötő tehertő, melyet hosszú éveken, évtizedeken keresztül cipeltél magaddal; máshogy fogsz tekinteni az életre;
Máshogy fogsz tekinteni a sikerre, a kudarcra;
Máshogy fogod látni az élet valódi értékeit;
Közelebb kerülsz egyszerűen Önmagadhoz;
Ha végig mész az úton, tisztelni fogd Önmagad, szeretettel és ámulattal fogod nézni a testedet, az életedet, mindent, amin eddig keresztül mentél;
Máshogy fogsz élni, új embereket ismersz meg, akik boldogsággal, örömmel, vidámsággal, szeretettel és odafigyeléssel töltik meg az életedet;
És tudod miért? Mert már Te is ezeket az értékeket fogod magadban hordozni, ezáltal a környezetedben is ezeket fogod tapasztalni.

Nagyon hókusz-pókusz? Nagyon woodo? Nem, Lányok. Ez a vonzás törvénye. A vonzás törvénye univerzális törvény, miszerint hasonló hasonlót vonz. Ez ugyanolyan törvény, mint itt a Földön a gravitáció törvénye. Akár hiszel benne, akár nem, akkor is van.

Ezért nálam amellett, hogy a testi, fizikális gyógymódokat is kutatom, keresem,  sok olyan dologról is olvashatsz, hallhatsz, melyek a felszín, a színfalak mögé mutatnak. Megnézzük, hogy mi okozhatja ezt a betegséget? Hogyan alakulhat ki egyáltalán? Miért? Melyek azok az összetevői az életünknek, melyek akár az egészségünket helyreállíthatják, de akár porba is tiporhatják? Ezek azok a ‘titkos összetevők’, melyeket sokszor elfelejtünk, és csodálkozunk, hogy nem gyógyulunk meg. Éppen ezért beszélnünk kell a lelkünkről, a múlt fájdalmairól, azok elengedéséről, az optimista életszemlélet fontosságáról, az egészséges életmód kialakításáról, az Önszeretetről, önelfogadásról, a nevetésről, csupa-csupa olyan izgalmas témáról, melyek elkerülhetetlenül fontosak akkor, ha újra egészségesek akarunk lenni.

Tehát az endometriózis, akármilyen furcsán is hangzik, egy eszköz arra, hogy közelebb kerülj Önmagadhoz. Az endometriózis az az álruhába bújt áldás, amit Te lépcsőként tudsz használni arra, hogy feljebb juss.

photo-1425009294879-3f15dd0b4ed5

Az endometriózis azonban sajnos sokak számára nem lépcső, hanem buktató. Nagyon könnyű elbukni, és annál is nehezebb felállni.

De a döntés a Te kezedben van; a földön maradsz, vagy felállsz, és azt mondod, hogy a kezembe veszem az életem irányítását, és nem hagyom magam legyűrni?

Akárhogy is döntesz, egy dolog nagyon fontos: Olyan döntést hozz, aminek meghozatalával minden nap büszkeség, magabiztosság és szilárdság érzése fog el, amikor a tükörbe nézel. Nem az a fontos, hogy ki mit mond Neked, egyetlen dolog számít: Büszke vagy-e arra az emberre, aki visszanéz Rád a tükörből, vagy nem?

Szeretettel,
Lux Boros Kata
Életmód coach, vegán életmód szakértő, író

 

Leave a Reply