Ha endometriózisod van, erre a két dologra fogsz rájönni, vagy már rá is jöttél…

Posted on Posted in boldogság, emberi kapcsolatok, endometriózis, hála, hit, hozzáállás, motiváció, panaszkodó emberek, tudat, új kezdetek, vonzás törvénye

Egy olyan krónikus betegség, mint az endometriózis kemény dió. A fizikai fájdalmak, a lelki elszigetelődés, a magány, az “engem nem ért meg senki”, a “még arra sem vagyok jó, hogy anya legyek” érzések miatt is.

Egy ilyen élethelyzet az összes létező félelmünket képes felhozni. Minden ott kevereg egyszerre a felszínen, és mi azt sem tudjuk, hogy most mihez kezdjünk. + ha ez nem lenne elég, baromira fáj mindenünk.

A betegség kezdetén nekem is nagyon nehéz volt, ezeket én is mind átéltem. Ha a pokolra gondolok, akkor simán el tudom képzelni ezt az állapotot, mint kínzási módszert… Aztán, amikor már “belejöttem”, és már a harmadik műtét előtt álltam, azt mondtam, hogy ebből elegem van.

Feltört belőlem valami. Totál kibuktam, és annyira dühös lettem, hogy ez a düh rántott ki engem a “tehetetlen áldozat vagyok” állapotomból.

Ez a düh olyan energiával tört rám, hogy azt mondtam magamnak:

“Ha törik, ha szakad, én akkor is újra egészséges leszek!”

Voltam egyszer egy elengedés tréningen, és ott röviden elmeséltem a történetemet. Miután az előadó végighallgatott, azt mondta:

“Igen, te gyakorlatilag nem csináltál mást, minthogy MEGKÖVETELTED az egészségedet.” Érdekes megközelítésnek tartottam, és az események alakulását, valamint a hozzáállásomat tekintve teljesen igaz az esetemre.

Nem fogadtam el azt, hogy nekem együtt kell élnem ezzel a betegséggel. Nem volt opció. Nem ilyen jövőt képzeltem el magamnak. Lehet, hogy mások azt mondják, hogy ezt nem lehet meggyógyítani, de én ezt nem voltam hajlandó elfogadni. Nem tudtam, hogy sikerülni fog-e, de erre nem koncentráltam, ahogy arra sem, hogy melyik orvos szerint mennyi esélyem van a javulásra. Minden negatív hozzáállást, hitetlenkedést kizártam az életemből. Hiszen nem vagyok köteles végighallgatni ezeket, még akkor is, ha engem is érint…HITTEM benne, hogy egyszer újra normális életem lesz, és olyan emberekkel vettem körbe magam, olyan emberek véleményét hallgattam meg, akik hittek, akik támogattak, akik erőt adtak. Lehet, hogy ők sem tudták, hogy én tényleg képes leszek-e meggyógyulni, de ennek nem adtak hangot. CSAK támogattak, és szeretettel mellettem álltak, nekem pedig ennyire volt szükségem. Hitre, támogatásra, reményre, erőre.

Ezért az endometriózis gyönyörűen leválogatta azokat az embereket, akik nem tartoztak ebbe a csoportba. Minden negatív ember ment a levesbe, és ezt a legkisebb rossz érzés nélkül ki tudom mondani. Itt volt az ideje, hogy a szemét kilépjen az életemből. És boldogan mondtam búcsút a hitetlen, panaszkodó, nyafogó, állandóan rinyáló, mindenkit csak kritizáló embereknek. Egy cseppet sem érdekelt már, hogy mit gondolnak rólam, hogy mekkora köcsögnek tartanak, egyáltalán nem volt fontos. Az volt fontos, hogy én jól érezzem magam.

Az évek kemény munkája pedig azt is megmutatta, hogy micsoda erő van bennem. Hogy mi mindent meg tudtam oldani, és micsoda eredményt értem el az egészségem területén. Rájöttem, hogy erős Nő vagyok, és ezt ma már ki is tudom nyíltan mondani a nélkül, hogy rosszul érezném magam. El sem tudom Neked mondani, hogy mennyi munkám van abban, hogy ezt a mondatot le tudom most írni. Ez számomra korábban elképzelhetetlen volt. Azt hittem, hogy ha kimondom, hogy én szerintem miben vagyok jó, azzal beképzeltnek fogok tűnni, és akkor majd nem fognak engem szeretni az emberek…ezt az agyament programozást! Miért ne mondhatnám ki, hogy valamiben jó vagyok? Attól még hogy azt mondom, hogy én tudok angolul, az nem jelenti azt, hogy beképzelt is vagyok, és lenézem, kiröhögöm azokat, akik még nem tudnak jól angolul. Na szép. Egy ilyen betegségen kellett keresztülmennem azért, hogy erre rájöjjek. Ejjjjj, de szép az élet…  

Az endometriózissal életünk egyik legnagyobb leckéjét kapjuk.

De ma már biztosan tudom, hogy az endometriózis nem azért történt az életemben, hogy az Ég büntessen engem, mert rossz vagyok, hanem azért, hogy erősebb, több, jobb ember lehessek.

Most rajtad a sor, Drága. Törődj magaddal. Adj magadnak több kedvességet, gyengédséget, türelmességet. Csapj az asztalra, és kérd ki magadnak az Élettől!

Te egy Csodás Emberi Lény vagy, akinek az Élete ÉRTÉK!

Megérdemled, hogy egészséges, vidám, boldog életed legyen. Higgy magadban. Cseréld le a negatív rinyagépeket pozitív, támogató emberekre! Nem kell egyszerre mindenkit. Kezdd eggyel.

Mindegy, csak kezdd el.

Szeretettel ölellek,
Lux Boros Kata

Leave a Reply