Általános Szerződési Feltételek

Lux-Boros Kata online áruházának Általános Szerződési Feltételei

A luxboroskata.hu weboldal (továbbiakban: „Webáruház”, weboldal) Lux-Boros Kata tulajdona, az említett oldalon található áruházat Lux-Boros Kata szellemi szabadfoglalkozású író üzemelteti (továbbiakban: „Üzemeltető”).

Ezúton szeretném megkérni potenciális vásárlóimat, felhasználóimat, olvassák el figyelmesen jelen általános szerződési feltételeimet (ÁSZF), és ha minden pontjával egyetértenek, magukra nézve kötelezőnek ismerik el, csak abban az esetben vegyék igénybe szolgáltatásaimat. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország és Ausztria területén, amely a Webáruházban történő vásárlás alapján az Üzemeltető és a vásárló között jön létre.

Szerződésünk kizárólag interneten keresztül, elektronikus formában kerül elfogadásra és megkötésre, nem minősül írásba foglalt szerződésnek, nem kerül egyedileg aláírásra, iktatásra, továbbá postázásra, azonban annak tartalma archiválásra kerül, és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető.

A működéssel, termékeink megrendelési és szállítási feltételeivel, folyamatával kapcsolatban felmerülő kérdésekkel a Webáruház honlapján megadott elérhetőségeinken és jelen Általános Szerződési Feltételekben tudunk vásárlóink rendelkezésére állni.

Üzemeltető adatai

Cégnév: Lux-Boros Kata

Tevékenységi kör: Író

Székhely: 1210 Bécs, Brünner Straße 213/239

Levelezési cím: 1210 Bécs, Brünner Straße 213/239

Adószám: 12 516/7981

EU nemzetközi forgalmi adószám (UID Nummer): ATU 725 25029

Szerződés és kapcsolattartás nyelve: magyar

Elektronikus elérhetőség: kata@luxboroskata.hu

Telefonszám: +36-70/647-3034, +43-660/16-000-41

Bankszámlaszám: (Bawag P.s.k.) AT07 1400 0066 1003 6617

A szerződő felek

A szerződő felek az alábbi általános szerződési feltételek értelmében Lux-Boros Kata (a továbbiakban Webáruház, weboldal), székhelye: 1210 Bécs, Brünner Str. 213/239, Ausztria, és az Ügyfél. A jelen üzleti feltételek értelmében fogyasztók és vállalatok egyaránt ügyfélnek minősülhetnek.

A jelen üzleti feltételek értelmében ügyfélnek minősül az a természetes személy, aki olyan céllal köt jogügyletet, amely sem üzleti, sem önálló szakmai tevékenységének végzéséhez nem köthető.

A jelen üzleti feltételek értelmében vállalatnak minősül az a természetes személy vagy jogi személy vagy jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaság, aki/amely olyan céllal köt jogügyletet, amely üzleti vagy önálló szakmai tevékenységének végzéséhez köthető.

Megrendelés menete

A vásárlónak lehetősége van weboldalunkon bemutatott könyvet megrendelni. A rendelési űrlap a könyvet bemutató oldal (http://luxboroskata.hu/konyv) aljára történő görgetéssel, vagy az oldalon szereplő "Megrendelem" gombra történő kattintással érhető el. A könyv ára és az esetleges szállítási díj szintén ezen az oldalon kerültek feltüntetésre.

A megrendelés leadásához a megrendelő űrlap hiánytalan kitöltése szükséges. Az űrlapon meg kell adni a vásárló személyes adatai, a szállítási adatokat és ki kell választani a kívánt fizetési módot (utánvétel, bankkártya). Határon túli szállításhoz CSAK Bankkártyás fizetési mód választható!

Utánvételi fizetési mód esetén a megrendelés a "Megrendelem!" gombra történő kattintással véglegesíthető.

Bankkártya vagy Barion egyenleg fizetési mód választása esetén a "Megrendelem!" gombra kattintva a vásárlót átirányítjuk a Barion fizetési oldalára. A megrendelést a Barion fizetési oldalán történő sikeres fizetés véglegesíti.

A megrendelés leadásához szükséges jelölnie továbbá, hogy tudomásul vette és elfogadta jelen Általános Szerződési Feltételek tartalmát és a rendeléssel járó fizetési kötelezettséget a Webáruház felé. A „Megrendelés” gombra kattintva véglegesítheti rendelését.

A megrendelés véglegesítését követően a vásárló 2-3 munkanapon belül e-mailben visszaigazolást kap a megrendelés tényéről, a rendeléssel kapcsolatos egyéb információkról és az esetleges további teendőkről.

Adatbeviteli hibák ellenőrzése, módosítása

Felhívjuk kedves vásárlóink figyelmét, ügyeljenek az adatok bevitelének pontosságára, hiszen azok alapján kerül számlázásra, illetve kiszállításra a megrendelt termék. Különösen fontos az e-mail cím és telefonszám pontos megadása, ezek hiányában meghiúsulhat a kapcsolatfelvétel és a megrendelés teljesítése. Ha a megrendelést követően nem kap 1-2 órán belül automatikus visszaigazolást e-mailben, kérjük, ellenőrizze a postafiókjához tartozó tárhely telítettségét, vagy a kéretlen levelek (spam) gyűjtésére szolgáló mappát. Felhívjuk szíves figyelmét, a rosszul megadott email cím vagy a postafiókhoz tartozó tárhely telítettsége a visszaigazolás kézbesítésének hiányát eredményezheti és meggátolhatja a szerződés létrejöttét. A hibásan megadott adatokból származó szállítási problémákért Webáruházunk semmilyen felelősséget nem vállal, az emiatt keletkező költségek teljes mértékben a vásárlót terhelik.

Vásárlóinknak lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására a szerződéses nyilatkozat elküldését megelőzően. A Megrendelés elküldését megelőzően a "Kosár" tartalma bármikor ellenőrizhető, változtatható, vagy akár törölhető. Regisztrált vásárlóink számára a személyes adatok (pl.: számlázási cím, szállítási cím, telefonszám stb.) tartalma bármikor ellenőrizhető, változtatható a jobb felső sarokban elhelyezkedő „Adataim módosítása” menüpontban.

Ha adatbeviteli hibák miatt tévesen adott meg adatokat (pl. hibás szállítási cím, téves darabszám) és ezt megrendelés leadását követően veszi észre, úgy mindaddig lehetősége van a téves adatok telefonon (+36-70/647-3034) vagy e-mailben (kata@luxboroskata.hu) történő módosítására, míg a megrendelt termékeket a kézbesítő szolgáltatónak át nem adjuk.

Megrendelések visszaigazolása

Minden rendelésről e-mailes visszajelzést küldünk. Ez azt jelenti, hogy a rendelés feladását követően egy automatikus e-mailt kap a rendelés beérkezéséről. Megrendelése alapján csak akkor jön létre megkötött szerződés, ha a Webáruház visszaigazoló email-je az Ön elektronikus postaládájába megérkezik. Amennyiben az automatikus visszaigazoló emailt a megrendelés elküldésétől számított 2-3 munkanapon belül nem kapja meg, úgy ajánlati kötöttsége minden további feltétel nélkül automatikusan megszűnik.

Mindent megteszünk a Webáruházban feltüntetett információk pontosságáért, a készletinformációk aktualizálásáért. Ha ennek ellenére a megrendelt termék időközbeni készletfogyás miatt nem áll rendelkezésre, úgy a megrendelés teljesítése lehetetlenné válik. A teljesítés lehetetlenülése a szerződést megszünteti. A teljesítés lehetetlenüléséről haladéktalanul tájékoztatást küldünk és a megrendelés ellenértékeként a vásárló által előre kifizetett teljes összeg visszautalását legkésőbb a tájékoztatást követő 14 napon belül elindítjuk a kifizető kártyára.

Kedvezmények, kuponok

A kuponok kedvezményeket biztosítanak, melyek által csökkenthető a vásárlás összege. A kuponokhoz különböző promóciók révén lehet hozzájutni. A kupon felhasználásakor a kupon kódját a Kosár tartalma alatt található „Kupon beváltása” cím alatti kis rubrikába kell megadnia, majd a „Beváltás” gombra kattintva automatikusan levonásra kerül a végösszegből a kupon értéke. Az utalvány készpénzre nem váltható, részteljesítés nem lehetséges. Egy vásárlás alkalmával csak egy kupon használható fel.

Áraink

Áraink a rendelés időpontjában érvényes listaárak, amelyeket a Webáruházban a termékek mellett találnak. A megadott árak bruttó Forint árak, és tartalmazzák az Ausztriában hatályos általános forgalmi adót is.

A szállítási költség a pénztár folyamat során a megrendelés véglegesítése előtt, valamint a Vásárlási feltételek között is megtalálható. Amennyiben a Webáruházban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése, illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vásárlót az új adatokról. A vásárló ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy lehetőség van arra, hogy bármely fél elálljon a szerződéstől.

A csomagolás és a szállítás költségeit külön számítjuk fel. A szállítási költségek összegéről az ausztriai, és magyarországi címmel rendelkező ügyfeleket a megrendelési folyamat során értesítjük. Más országokból származó ügyfeleinket a vételi ajánlat kézhezvételét követően tájékoztatjuk a szállítási költségekről. Szerződés létrejötte esetén az árut a vételár és a szállítás költségének beérkezését követően küldjük el. Ha a szállítás az Európai Gazdasági Térségen kívüli országába történik, a be- és kivitel díjait, valamint a valamennyi esedékes vámot és adót az ügyfél köteles megfizetni.

Fizetési feltételek

Webáruházunkban lehetőség van bankkártyás vagy utánvéttel történő fizetésre, de Magyarország határán túli szállításhoz CSAK Bankkártyás fizetési mód választható. Utánvétel esetén a teljes vételárat szállítási költséggel együtt a küldemény átvételekor kell kifizetni készpénzben a küldemény kézbesítőjének.

Fizetés bankkártyával vagy Barion egyenlegről

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja. Magyar Nemzeti Bank engedély száma: H-EN-I-1064/2013

Ezen fizetési mód esetén, a megrendelés feladása után átirányítjuk a Barion fizetési oldalára, ahol vagy a Barion fiókjába bejelentkezve vagy a kártyaadatok megadásával történik az online fizetés. A Bariontól a bankkártya adatok weboldalunkhoz semmilyen körülmények között nem jutnak el. További információ a Barion online fizetésről: https://www.barion.com/hu/tajekoztato-biztonsagos-online-fizetesrol

Vásárló elfogadja, hogy az üzemeltető által üzemeltetett elfogadóhely felhasználói adatbázisában tárolt bármely, a vásárlás során megadott adat az üzemeltető által átadásra kerüljön a Barion Payment Zrt. (1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. épület 5. emelet 5.), mint adatkezelő részére. Az adattovábbítás célja: a fizetési tranzakció megvalósítása, felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.

Hibás rendelésből adódó, utólagos banki utalás vagy bankfiókos befizetés választása esetén amennyiben a rendelés értéke nem érkezik be számlánkra a rendelés leadásától számított 10 napon belül, figyelmeztető e-mail üzenetet küldünk. Ha a rendelés ellenértéke a rendelés leadásától számított 30 napon belül sem érkezik meg Lux-Boros Kata számlájára, úgy a rendelést töröljük, melyről szintén e-mailben értesítést küldünk.

Szállítás

A megrendeléseket (küldemények kézbesítése, szállítása) a Magyar Posta Zrt. teljesíti Magyarország határain belül és kívül. A csomag érkezése a rendelés visszaigazolását követő 5-7 munkanapon belül várható, azonban a pontos szállítási móddal és költségekkel kapcsolatban a rendelés beérkezését követően, e-mailben értesítjük. A termék várható szállítási idejét a Webáruház ismerteti a pénztár folyamat során, valamint a visszaigazoló e-mail is tartalmazza.

Minden megvásárolt fizikai termék ajánlott küldeményként kerül postázásra. Az Ügyfélnek lehetősége van arra, hogy csomagját elsőbbségi csomagként kérje. Ennek kiválasztására a megrendelő felület, szállításra vonatkozó oldalán van lehetőség.

A webshopban lehetősége van ingyenes anyagok letöltésére is. Az ingyenes anyagok a kért adatok (Keresztnév, e-mail cím) megadását követően elektronikus formában kerülnek kiküldésre a megadott e-mail címre.

 

Egymást követő két sikertelen kiszállítási kísérlet esetén a megvásárolt áru visszaküldésre kerül. A visszaérkezett áruról az Üzemeltető értesítést kap, mely értesítés alapján közvetlenül veszi fel a kapcsolatot a vásárlóval a szerződés teljesítésének sikeres lebonyolítása érdekében. Amennyiben a termék kiszállítása a vásárló érdekkörébe tartozó okból a megrendelését visszaigazolását követő 30 napon túlmenően is meghiúsul, azt úgy tekintjük, hogy a szerződés teljesítése lehetetlenült, mely lehetetlenülésről a vásárlót e-mailben tájékoztatjuk. A tájékoztatás megküldését követően a terméket a Webáruházba újbóli értékesítés céljából visszahelyezzük, míg a termék esetlegesen előre kifizetett vételárának visszautalását legkésőbb a tájékoztatást követő 14 napon belül elindítjuk a vásárláskor használt kifizető kártyára. Szállítási módok és díjak a "Szállítási és fizetési módok" menüpontban találhatóak.

A számlát a leszállított csomag tartalmazza. A csomagot kézbesítéskor a futár (postai kézbesítő) jelenlétében szíveskedjen megvizsgálni, a termékeken észlelt esetleges sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét, és ne vegye át a csomagot. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-vásárló közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Felelősség korlátozása

Az Üzemeltető megtesz mindent azért, hogy a weboldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása stb.) a lehető legpontosabbak legyenek. A nyilvánvalóan téves, rendszerhibából származó 0 vagy 1 Ft-os ár nem minősül ajánlattételre való felhívásnak. Kivételt képeznek ez alól az 1,-Ft-os akciók keretében meghirdetett, illetve ajándéktermékek. A termékek mellett feltüntetett képek illusztrációk, minden esetben a termékleírás tartalmazza a termék jellemzőit.

 

Az Üzemeltető nem felel a vis maior-ból eredő, vagy egyéb, az ellenőrzési körén kívül eső események okán bekövetkező károkért, így pl. de nem kizárólagosan:

A Weboldal ún. külső linkeket (harmadik fél weboldalára elvezető kapcsolatokat) tartalmaz, amelyeknek tartalmára az Üzemeltetőnek nincs befolyása, és amelyekért ebből az okból adódóan az Üzemeltető nem vállal felelősséget.

A vásárlót megillető elállási és felmondási jogok

Azok az Ügyfelek, akik az osztrák fogyasztói törvény, vagy a lakóhelyük szerinti ország hasonló törvényi értelmében fogyasztónak minősülnek, a távszerződés keretében megkötött szerződés szerint megrendelt és kiszállított áru kézhezvételétől számított 14 naptári napon visszaléphetnek. Az elállási/felmondási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen a vásárló vagy a vásárló által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

A vásárló az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja. Ha a szerződés megkötésére a vásárló tett ajánlatot, a vásárlót a szerződés megkötése (vagyis a megrendelés Üzemeltető általi visszaigazolása) előtt megilleti az ajánlat visszavonásának joga, ami a szerződés megkötésére kiterjedő ajánlati kötöttséget megszünteti.

Ha a vásárló elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre:

e-mail: kata@luxboroskata.hu

Az elállási/felmondási nyilatkozatminta itt érhető el.

A visszalépésről szóló nyilatkozatot elegendő a határidőn belül, indoklás nélkül elküldeni. A szombatok, vasárnapok és ünnepnapok is beleszámítanak a határidő kiszámításába. Azonban minden esetben 7 munkanap áll rendelkezésére. Az elállási jog érvényesítéséhez elegendő az elállási szándéknyilatkozat, vagy a termék időben történő elküldése:

Lux-Boros Kata
Brünner Str. 213/239
1210 Wien
Austria
E-mail: kata@luxboroskata.hu

A visszalépési jog alóli kivételek:

Az E-könyvekre nem vonatkozik az elállási jog. Kérjük, vásárlás előtt győződjön meg arról, hogy olvasójához megfelelő formátumot választott-e!

Az árut használatlan, az újjal azonos és újraértékesíthető állapotban, az eredeti csomagolásában kell visszaküldeni.

A visszaküldés költségei az Ügyfelet terhelik. Amennyiben az áru visszaküldésének költségével az ügyfél bennünket terhel, az annak megfelelő összeget visszatartjuk.

Elállási jog/ Visszaszolgáltatási garancia, menetének ismertetése

Ha a vásárló eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozat kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük a vásárló által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a kiszállítási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a vásárló az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos szállítási módtól eltérő szállítási módot választott.) Kézhezvételi időpont házhoz szállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja, ami a futártól kapott nyugtával igazolható. A visszatérítést az Üzemeltető mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a vásárló nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. (Az elállást határidőben érvényesítettnek tekintjük, ha a vásárló az elállásról szóló nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi, azaz a tizennegyedik napon közölt elállás is érvényesen közöltnek tekintendő.) A visszatérítés során az Üzemeltető az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazza, kivéve, ha a vásárló más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a vásárlót semmilyen többletköltség nem terheli.

A vásárló köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. Utánvéttel visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk. A határidő betartottnak minősül, ha a vásárló a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaküldésének közvetlen költségét. A vásárlót ezen felül egyéb költség nem terheli. A vásárló kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

A csomag az Üzemeltetőhöz történő beérkezését követően videó kamerával rögzítésre kerül küldeménye kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre az esetleges, későbbiekben felmerülő jogvita elkerülése érdekében kerül sor.

Szavatossági információk

Webáruházunkban kizárólag új termékek kerülnek értékesítésre. A termékek eredeti gyári csomagolásban, sértetlenül kerülnek feladásra a címzett részére. A forgalmazott termékekre a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően felelősséget vállalunk.

 

1. Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet a vásárló a kellékszavatossági jogával?

A vásárló az Üzemeltető hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg A vásárlót kellékszavatossági igénye alapján?

A vásárló - választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a vásárló által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a vásárló a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását, vagy a hibát a vállalkozás költségére a vásárló is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a vásárló viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti a vásárló kellékszavatossági igényét?

A vásárló köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor a vásárló a szerződés teljesítésétől számított kétéves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

A vásárló a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha a vásárló igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást az Üzemeltető nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a vásárló köteles bizonyítani, hogy a vásárló által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

2. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet a vásárló a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén a vásárló - választása szerint - az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg a vásárlót termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként a vásárló kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti A vásárló termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét a vásárló a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a vásárlónak kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

A vásárló ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

Panaszkezelés

Az esetleges panaszok bejelentésére az Üzemeltető jelen ÁSZF-ben megjelölt elérhetőségein keresztül van lehetőség írásban (levélben vagy e-mailen) előterjesztve. Nem minősül panasznak, ha a vásárló a Webáruház működésével, tevékenységével kapcsolatosan tájékoztatást, állásfoglalást kér.

Adatvédelem

A Webáruházban a szerződés tejesítéséhez szükséges rendelési adatokat (név, cím, e-mail cím, amennyiben ezt a Vásárló a megrendelés során megadta) eltároljuk. A belső rendelésellenőrzés céljából az ehhez szükséges adatokat is, például a megrendelés időpontját, vagy a szállítmány elindulásának idejét.

Kifejezetten utalunk arra a tényre, hogy az interneten keresztül történő adatátvitelben (pl. e-mail) lehetnek biztonsági rések. Az adatok harmadik fél hozzáférése nélkül történő átvitele nem garantálható. A biztonsági résekből eredő károkért az Üzemeltető nem vállal felelősséget.

Az Üzemeltető rendszere a vásárlók aktivitásáról adatokat gyűjthet, melyek nem kapcsolhatók össze a vásárló által a vásárláskor megadott egyéb adatokkal, sem más internetes honlapok vagy szolgáltatások igénybevételekor keletkező adatokkal.

Az Üzemeltető jogosult a felhasználó részére hírlevelet vagy egyéb reklám levelet küldeni, amennyiben a felhasználó a megfelelő adatai megadásával ehhez előzetesen, egyértelműen, kifejezetten és önkéntesen hozzájárult. Az Üzemeltető nem köteles ellenőrizni, hogy a felhasználó által a hírlevél igénylésekor illetőleg a hozzájárulás megadásakor megadott adatok valósak, illetőleg helytállóak-e. 

A felhasználó a hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni. Ebben az esetben az Üzemeltető a visszavonást követően a felhasználó részére több hírlevelet illetőleg egyéb reklám levelet nem küld, továbbá törli a felhasználó adatait a hírlevélre feliratkozott felhasználók adatai közül.

Bővebb adatvédelmi tájékoztatást az alábbi linken található „Adatvédelmi nyilatkozat” tartalmaz

Szerzői jogok

A jelen weboldalon nyilvánosságra hozott tartalmakat szerzői jogok védik. Bárminemű sokszorosítás, feldolgozás, terjesztés, és a szerzői jogon kívül eső bárminemű értékesítés kizárólag a szerző előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

Jogfenntartás

A Vásárló részére szállított áru a vételár teljes megfizetéséig Lux-Boros Kata tulajdonát képezi.

Záró rendelkezések

A termékekről írt kritikák és egyéb kapcsolódó vélemények minden esetben a felhasználók álláspontját tükrözik, tartalmukért az Üzemeltető nem vállal felelősséget. Az Üzemeltető fenntartja a jogot a közízlést, üzleti érdekeit vagy jogszabály sértő vélemények törlésére.

A vásárló megrendelésének a Webáruházban való rögzítésével elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el az Üzemeltető általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit. Az Üzemeltető fenntartja a jogot az ÁSZF egyoldalú módosítására. Az ÁSZF módosítása esetén az új szerződési feltételek a Weboldalon közzétételre kerülnek. A módosítás közzétételekor már folyamatban lévő megrendelésekre a megrendeléskori feltételek érvényesek.

Az Általános Szerződési Feltételekre az osztrák jog a mérvadó, az ENSZ kereskedelmi jogának kizárásával.

Amennyiben a jelen Általános Szerződési Feltételek egyes rendelkezései érvénytelenek, végrehajthatatlanok, semmisek, vagy azokká válnának, függetlenül attól, hogy milyen okból, az a többi rendelkezés érvényességét nem érinti.

A bírósági illetékesség helye: Bécs. Az Általános Szerződési Feltételekre az osztrák jog rendelkezései mérvadók.

ÁSZF hatályos: 2017. november 9. napjától visszavonásig.

 

Jelen általános szerződési feltételeket az alábbi linken tudja letölteni:

http://luxboroskata.hu/docs/ÁSzF.pdf

 
Barion

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Lux Boros Kata © Minden jog fenntartva 2016