Tényleg muszáj nekem megváltoztatnom az étrendemet?

Posted on Posted in alternatív gyógymód, anyagiak, döntéseink következményei, étkezés, gyógyulás az endometriózisból, hozzáállás, hús, pozitív, tévhitek az egészségről, változtatás, vegan

Nos, kedves kis téma. Hadd vázoljak fel egy egyre többször előforduló esetet.

Ú, de én imádom a Dobostortát! A rántott husit! A pattogatott kukoricát! Khm, ismerős?

Na, nem hiszem el, hogy soha többet nem ehetek ilyeneket a köcsög endometriózis miatt! Na de kérem… 🙂
Hülyeség ez az életmódváltás! 

….Eltelik fél év, egy év, két év…….Egy műtét, két műtét, három műtét…

Hú, hát ez nagyon gáz. Na jó, lehet, hogy mégis kell valamit változtatni? 
Na, jó, akkor elhagyom a húst, mert hát egyre több helyen lehet olvasni, hogy az gáz.
Tulajdonképp minden gáz, ami amúgy szoktam enni, de valahol el kell kezdeni.

….eltelik pár hét, hónap…..

Hú, kicsit mintha jobban lennék. Te, ez lehet tényleg működik?
Na, oké, akkor most hajlandó vagyok kipróbálni, hogy elhagyom a gluténtartalmú ételeket. (Szívás, de hát a tököm kivan ezzel az egésszel.)

….újabb pár hét….

Bakker! A fájdalmak csökkentek! Ez TÉNYLEG működik? (Még mindig nem hiszem el teljesen…)
De egyébként nem is olyan gáz ez az életmódváltás! 
Sokkal egyszerűbb, mint gondoltam! Pláne úgy, hogy érzem a jótékony hatását!
Na, hát ez király tendencia! Még jobban akarok lenni! Akkor nézzük! Tejtermék, tojás, cukor, keressünk mindenre alternatívát! Térjünk át teljesen a vegán étrendre! 

Az endometriózis gyógyításában, fájdalmak/tünetek enyhítésére egyre több személyes tapasztalat érkezik a különböző fórumokon, személyes történetekben Magyarországon és külföldön egyaránt.

Habár az orvostudomány sajnos még mindig nem tudja, hogy mi okozza és mi gyógyítja ezt a betegséget, mégis nagyon egyértelműnek tűnik, hogy az étrendünk megváltoztatásával javítani tudunk az állapotunkon.

Nem eszetlenül természetesen. Húsevésről ne állj át egyik napról a salátaevésre.
Az étrendváltoztatással kapcsolatosan is, mint elég sok mindennel kapcsolatban elég sok ellentmondásos infó kering.

Egyik helyen azt olvasod, hogy nehogy változtass, mert ha nem eszel húst, belehalsz, elfonnyadsz, vashiányos meg még kitudja milyen hiányos leszel. Agyhiányos! Na. És hogy az milyen baromira drága. Hát az tuti, hogy kifogásgyártásban ászok vagyunk!

                         

Szóval ez még elment egy 10-20 évvel ezelőtt, de ma már annyi de tényleg, ANNYI információ van arról, hogy a vegán étrenddel nagyon komoly, egyébként gyógyíthatatlannak titulált betegségekből gyógyultak fel emberek.

Nem egy, nem kettő. Milliók. Nem kamu. Utána lehet nézni. Youtube, vegán fórumok, Facebook,könyvek hegyén hátán. Sőt, ha ez számít valamit, bár sokaknak igen, szóval a celebvilágban (javarészt azért USA) egyre többen térnek át a vegán étrendre. Ez nem egy múló hóbort. 11 éve élek így, és kössz szép, remekül vagyok! Felszívódott 2 ciszta, amiről az orvosok azt mondják, hogy N-E-M-T-U-D-A-C-S-O-K-I-C-I-S-Z-T-A-F-E-L-S-Z-Í-V-Ó-D-N-I! Bullshit. (8 év endó után az emberből kibuknak ilyen szavak, boccs.) Nem egy és nem kettő példa van arra, hogy igenis mégis csak fel tud szívódni a ciszta. Tökre nem én vagyok az egyedüli, akinél ez megtörtént.

Az információ korában a tudatlanság már választás. Mindennek, BÁRMINEK utána lehet olvasni. 

                                   

Sokszor viszont parázunk a változásoktól. És keressük a kibúvókat. Én önmagamról beszélek, ha viszont magadra ismersz, akkor üdv a klubban! Ez egy út, egy folyamat. Nincs két egyforma ember, nincs két egyforma út. Ezeket nem könnyű beismernünk önmagunknak. De van az a pont hidd el, amikor már nem azt fogod nézni, hogy hogyan tudsz csalni a kajálással. Kit akarsz egyébként becsapni? Saját magunkkal szúrunk ki, ha nem vesszük komolyan ezeket a dolgokat.

Egy apró javaslat. Ne a háziorvosodat, kezelőorvosodat kérdezd ki, hacsak nem elkötelezett híve a növényi alapú táplálkozásnak. Keress olyan személyeket, akik így élnek már évek, évtizedek óta. Személyes példákat keress, mert az meg fog győzni arról, hogy ez igenis tényleg így van. És hát nem egy, nem kettő dietetikus van, aki a témában totál szakértő. Ilyet tessék keresni, és ne olyanra hallgatni, akinek fogalma nincs az egész növényi alapú étkezésről, életmódról. Mert az tutira le fog beszélni, kételyekkel tölt meg, és csak elhúzódik a gyógyulásod, javulásod.

Az endó bátorságra sarkall. Kísérletezz! Tapogatózz! Indulj el valamerre! Ne várd, hogy mások mentsenek meg. Te vagy a saját megmentőd. Gyógyulásod kulcsa a Te kezedben van.

És tudd, hogy képes vagy bármire, amit csak kitűzöl Magad elé, és hinni tudsz benne. 

Én hiszek Benned, mert tudom, milyen erő van Benned. Ne félj! Fel a fejjel, kelj fel a földről, és menj tovább! Nem vagy egyedül.

Szeretettel ölellek,
Lux Boros Kata

photo credit: Pinterest

Leave a Reply