Új év, új évtized, új kezdetek…

Posted on Posted in pozitív, stressz, tervezés, új kezdetek, változtatás

Lementek az Ünnepek, mindenki jól lakott, jól pihent, feltöltődött, és nagy lendülettel kezdünk neki nem csak egy új évnek, hanem egy új évtizednek.

Az év vége, év eleje mindig jó alkalom arra, hogy megálljunk egy pillanatra, és elmerengjünk, visszatekintsünk az óévre, és terveket készítsünk az újra.

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én évek óta beépítettem azt a szokást, hogy rituálé szerűen lezárom az előző évet, és megtervezem az előttem állót.  Van egy szuper oldal erre, a YearCompass.com/hu, ahonnan ingyenesen le tudsz tölteni egy nagyon jól, logikusan felépített és összeállított évzáró és évtervező füzetecskét. Persze ha hasznosnak és építő jellegűnek tartod az évtervezőt, akkor lehetőséged van anyagilag támogatni ezt a szuper kezdeményezést.

Nekem nagyon sokat segít ez a tervezés az életemben, mert hajlamos vagyok szétszórt lenni, a sok ötlettől vezérelve, és ebben terv és célkitűzés nélkül olyan szépen el is veszek, hogy az csak na. Ez pedig bennem frusztrációt okoz, ami pedig rossz érzéseket generál, ami pedig ha hagyjuk felgyülemleni, az egészségünket is képes negatív irányban befolyásolni. Tehát ilyen apró odafigyeléssel is tudunk az életünkön javítani, hiszen az egészségi állapotunk sok kis apró, sokszor láthatalan dolgokból tevődik össze.

Minél kaotikusabb és rendezetlenebb az életünk, annál inkább vagyunk feszültek és frusztráltak, annál több a stressz az életünkben, ez pedig egy negatív irányba terel minket. Ahhoz, hogy pozitív, egészéges, teljes irányba tudjuk fordítani az életünket, nagy hangsúlyt kell arra fektetnünk, hogy ezeket a titkos, lappangó rossz érzéseket megszüntessük, és rendezett, nyugodt, kiegyensúlyozott érzelmi és mentális állapotot teremtsünk meg.

Neked mi a tapasztalatod? Csinálsz évzárást, évtervezést? Segít abban, hogy rendezettebb legyen az éved?

Szeretettel ölellek, csodás évkezdés Neked <3
Kata

 

Photo by Heidi Fin on Unsplash

Leave a Reply