A könyv, ami 5 millió Forintot ér… De mi kerül egy könyvön 5 millió forintba? 

Posted on Posted in anyagiak, felelősségvállalás, könyv, környezet

Eljött a nagy nap, amire én személy szerint már nagyon vártam, megjelent az első könyvem. A sok évnyi kutatás, kísérletezgetés, csattanós pofára esések, és a remegő, de határozott újra talpra állások eredménye. A könyv, ami nekem a remény, hit és erő üzenetét jelenti.

És izgulok is ám, hogy tudok-e Neked tényleg valamit adni a gyógyulással végződő történetemmel. A könyvírás egy fantasztikus élmény, az ezt követő visszajelzések pedig megdobogtatják a szívemet.

Mivel ez a könyv egy 8 éves kemény időszak lezárása is az én életemben, ezért csináltam egy kis anyagi elszámolást az endometriózissal töltött éveimről.

Jó szembesülni azzal, hogy honnan indultam, miken mentem keresztül, és hol tartok most. Az utazás nem ért véget ezzel a könyvvel, sőt! Haladok tovább én is, és folyamatosan jönnek elő újabb és újabb dolgok, amiken tudok változtatni, amiket fel tudok még dolgozni, el tudok engedni.

Na de most el akarom Neked mesélni, hogy mennyit is költöttem én arra, hogy újra egészséges lehessek. Mennyibe is van egy tönkrement egészség?

Fontosnak tartom ezt a témát elővenni, mert ebben a világban a pénz még mindig nagy mozgatórugó, sajnos, nem sajnos, ez van.

Nem tudom, Te hogy vagy vele, de én, amikor beteg voltam, baromira nem azzal foglalkoztam, hogy mennyi a kezelés, a műtét, a jobb élelmiszer, hanem arra fókuszáltam, hogy gyógyuljak már végre meg. Nem számolgattam, hogy mire mennyi megy el. Persze kábéra tudtam, de nem tartottam számon, hogy most hol tartok anyagilag.

Hála Istennek megengedhettem magamnak, hogy ne kelljen a petefészek csavarodás veszélyével és rettenetes fájdalmakkal 3 hónapot várnom arra, hogy megműtsenek, hanem el tudtam menni egy magánorvoshoz, magánkórházba. Ki tudtam fizetni a kezeléseket, ilyen olyan új termeket, amik alternatív, kímélő gyógyulást ígérnek. Az életmódváltással komoly extra költségek jelentkeztek, voltam különböző képzéseken, és persze a műtétek, gyógyszerek költsége is ott volt.

Miután ráeszméltem, hogy a gondolkozásommal, hiedelemrendszeremmel van mit foglalkoznom, ki sem merem mondani, mennyi millió forintot költöttem, hogy az elmémet rendbe tegyem. Tavaly jutottam el odáig, hogy rájöttem, az elmémet mennyire elhanyagoltam. És felismertem, hogy az elménkben micsoda erő lakozik, csak ezt sem használjuk. Sanyargatjuk magunkat, hogy nem vagyunk elég jók, nem érdemeljük meg a szeretetet, a bőséget, az egészséget. Ezek pedig persze a tudatalattinkban rejtőznek szépen, tehát ha így kapásból azt mondja nekem valaki, hogy én megtagadom magamtól az egészséget, akkor letorkollom, hogy te hülye vagy? Ki akar beteg lenni, direkt?

Aztán miután mélyebbre ástam, megtanultam, hogyan működik a tudatalattink, és mi minden származik onnan, amivel az életünkben egyébként baromira elégedetlenek vagyunk, legyen az anyagi helyzetünk, az egészségi állapotunk, a külalakunk, a munkahelyünk, emberi kapcsolataink, bármi.

Ha viszont foglalkozunk az elménkkel, vagyis a tudatunkkal, akkor olyan erőket állíthatunk magunk mellé, melyek rakétaszerűen fogják begyorsítani a gyógyulási folyamatunkat, vagy bármit, amit mi célul tűzünk ki magunknak, legyen szó akár anyagiakról, emberi kapcsolatokról, akármiről.

Szóval mennyit is költöttem arra, hogy újra egészséges lehessek?

Az elmúlt 8 évben 5 millió forintot költöttem arra, hogy újra azt érezzem, hogy egészséges vagyok. 5 millió forintomban volt az, hogy helyre tegyem magam. 5 millió Forint elköltése után nincsenek ciszták, elmúltak a fájdalmak, újra normális életet élek.

Megérte? Ez nem kérdés.

De azért kicsit sokkolt az összeg, mikor szembe találtam magam vele.
Őszinte leszek Veled, nincs mit takargatnom. Hálás vagyok, hogy kifizethettem ezeket az összegeket, egy fillért sem sajnálok, sőt, még többet is kifizettem volna, ha szükséges lett volna.

Nézzük kicsit részletesebben. Nézd el nekem, hogy nem sorolok fel mindent, csak a nagyobb tételeket tettem most számodra is elérhetővé.

Két műtétem volt, az első 60 ezer Forint, a második 170.000 Forint, mindkettő 2008-ban, akkor azért ezek a pénzek sokkal többet értek, mint ma. Ma az a műtét, ami akkor 170 ezer Forint volt, az ma 400 ezer. (khm.)
Gyógyszerek, hormontabletták, hormonkezelés százezres tétel.
Elme rendbetétele azon a bizonyos képzésen: 3.000.000 Forint (hupszi.)
Új háztartási gépek, profi gyümölcsprés, turmixgép, 150.000 Forint
Utazások kezelésekre, százezres tétel.
Egyéb spéci kezelések, tornák, százezres tétel.
Önképző könyvek (test-lélek,tudat területén egyaránt), szakácskönyvek, kb. 200.000 Forint
A könyvem elkészültének minden költsége, ami több mint fél millió Forint.

Azért is számolom a könyv költségeit a gyógyulás költségeihez, mert lelkileg a könyv megírása jelentette a teljes gyógyulást. A könyv megírásával tudtam lezárni a múltat. 

Szembesültem vele, hogy mennyire nem vigyázunk magunkra addig, amíg egészségesek vagyunk.
Mennyire magától értetődő, hogy egészségesek vagyunk. 
Azt hisszük, hogy büntetlenül ehetünk mindenféle szemetet, büntetlenül kerülhetjük ki a múlt feldolgozását. Azt hisszük, hogy az semmit nem árthat, ha kicsit rosszul érezzük magunkat az alacsony önbizalom, önbecsülés miatt; hogy a negatív híreket okádó tévét nézve semmi bajunk nem lehet; hogy a mérgező kapcsolataink, a stressz nem teszik tönkre a testünk egészségét.

El vagyunk tévedve, egészen addig, amíg meg nem kapjuk az első jeleket, aztán ha nem figyelünk, a komolyabb figyelmeztetéseket. Mindezt addig, amíg észre nem vesszük magunkat.
És aztán, hogy tönkrement az egészségünk, fáj itt ott, de nem ám kicsit, hanem pokolian, na akkor már nagy a baj. 

Ekkor viszont meg már mindent meg akarunk tenni azért, hogy újra egészségesek lehessünk. Ilyenkor már pénz nem számít. Csak ilyenkor már sokkal nehezebb. Nem lehetetlen, mert hiszek benne, hogy olyan nincs, hogy nem létezne mindenre megoldás, de sokkal nehezebb egy tönkrement egészséget újra helyreállítani, mint a betegségeket még egészséges állapotunkban megőrizni. Sokkal nehezebb, és fájdalmasabb az egészség helyreállítása, mint annak megtartása. Ez óriási lecke volt számomra, mert most már tudom, hogy az én felelősségem az, hogy egészségesen tartsam a testemet, és nem csak Önmagam miatt, hanem a szeretteim miatt is. Mert Ők is annak örülnek, ha én jól vagyok. Ha beteg vagyok, szenvedek, az Nekik sem jó, ők is szenvednek tőle. Ezért felelősséggel tartozom magamért Önmagam és Környezetem, Szeretteim miatt is.

És miért tettem ennyi pénzt, időt, energiát a könyvbe? Miért nem spóroltam? Miért nem maradtam csak a blog írásnál?

                            IMG_0925IMG_0924

Bevallom Neked, hogy így tettem magam számára értelmessé a betegségemet. Így találtam meg benne az értelmet, így tettem hasznossá a 8 év tapasztalatát, és rengeteg keserűséget.

Könyvet azért írtam, mert hiányzik a piacon témában könyv. Hiszek benne, hogy sok Nő számára sokat jelenthet egy pozitív, gyógyulással végződő történet, ha már ’csak’ annyira is, hogy reményt adjon Nektek.

Sokan szeretünk olvasni, a könyvet kezünkbe venni, beleszippantani a lapok közé, én is imádok olvasni, könyvből olvasni! A számítógép, e-book nem köt le, nem szeretem hosszan nézni a monitort, képernyőt. Egyszerűen elfárad a szemem tőle.

Aztán azért is írtam könyvet, mert egyszerűen képtelenség mindent szavakban, blog posztokban átadni úgy, ahogy azt egy könyvben meg tudtam tenni. Meg lehet csinálni, de a könyv az könyv, érték, és én értéket akartam hagyni Nektek. 

     reading-925589_1920take-532097_1280coffee-1276778_1920

És mi a fő motivációm a könyvvel?

Ha csak egy Lánynak, Nőnek hitet, reményt, erőt tudok adni a történelemmel arra, hogy meg lehet gyógyulni az endometriózisból, akkor az egész 8 év munkája megérte. 

És mivel a múltat kitörölni nem tudom, az elköltött millió már házon kívül vannak, ezért azt mondtam, hogy:

OKÉ! Akkor csináljunk az egészből egy olyan eseményt, ami nem csak nekem jelent sikerélményt, nem csak nekem jó, hanem jelentsen ez Nőtársaimnak is sikert! Nem akartam magamnak megtartani ezt az élményt, és ezt a rengeteg tapasztalatot. Szeretek osztozni, mert hiszek abban, hogy együtt sokkal többre vagyunk képesek, mint egyedül. Szeretnék segíteni, mert tudom, milyen piszkosul nehéz endóval élni.

Ha bővebben érdekel a történetem, és meg tudjátok venni a könyvet, tegyétek meg. Ha pedig nem, akkor olvasgassátok a blogomat, ha szeretnétek pozitív, előre néző, építő jellegű környezetben előre vivő, felemelő, reményt és támogatást adó írásokat olvasni 🙂

Legyen csodás nyári hetetek, nevessetek ma is sokat!

Szeretettel ölellek Titeket,

Lux Boros Kata
Életmód coach, vegán életmód szakértő, író

 

Leave a Reply