A pillanat, amióta nem félek az endometriózistól…

Posted on Posted in érzelmek, félelem, gyógyulás az endometriózisból, hála, önbecsülés, önbizalom, pozitív

Nem láttam még olyan endometriózissal élő Nőt, aki valamilyen szinten ne félne attól, hogy vissza fog-e térni az endometriózis. Mennyire érdekes. Ha szültünk is, vagy megműtöttek, és egyébként már minden rendben van, jól érezzük magunkat, nincsenek fájdalmaink sem, akkor is ott motoszkál a félelem, hogy vajon vissza fog-e jönni az endó? Egyszerűen nem tudunk megnyugodni, nem tudjuk elengedni.

Így voltam ezzel én is. Sőt, a legőszintébben bevallom Neked, még mindig van bennem egy kis félelem. Úgy kb. 2%. Nagyon komoly munkám van abban, hogy ma már ki tudom mondani, hogy nem félek attól, hogy visszajön-e az endó.

Arról olvashatsz ma, hogy én miket csináltam és csinálok a mai napig akkor, amikor felüti a fejét bennem a félelem érzése. Rájöttem, hogy ezt kezelnem kell, mert máskülönben a félelmeim fogják az egész életemet irányítani, ezt pedig nem hagyhatom. A célom nem az volt, hogy ezentúl soha semmitől se féljek, hanem az, hogy felül tudjak kerekedni a félelmeimen. Ne a félelmeim irányítsanak, ne tegyék tönkre az életemet a rettegéssel teli pillanatok. A cél az volt, hogy én irányíthassam a félelmeimet, ne pedig a félelem engem! Amióta őrt állok az elmém felett, nem engedem, hogy bármilyen negatív infó bejusson, amióta megerősítettem az önbecsülésemet és önbizalmamat, és minden nap alkalmazom az EFT módszert, már nincs felettem hatalma a félelemnek. Ezt a 2%-ot tudom kezelni.

Miért is félünk ennyire attól, hogy visszajön az endó? Ebben nagyon komoly szerepe van annak, hogy arról hallunk állandóan, hogy ez egy gyógyíthatatlan betegség. A gyógyíthatatlan pedig azt jelenti, hogy nem lehet meggyógyítani. Lehetetlenség. Nem lehet. Tehát én egy olyan élethelyzetben vagyok, amit lehetetlen meggyógyítani. És ha gyógyíthatatlan, akkor az ugye azt jelenti, hogy oké, lehet, hogy most elmúlt, de jó esély van rá, hogy vissza fog jönni. És ez félelmetes érzéssel tölt el minket, mert persze, hogy nem akarjuk újra átélni azt, amit már egyszer annyira megszenvedtünk.

Itt jön a ráadás. Mivel belénk van táplálva, hogy mi kicsik vagyunk, bénák vagyunk, értéktelenek vagyunk, az önbizalmunk, az önmagunkba vetett hitünk közel a 0-val egyenlő, így meg sem próbálunk javítani a helyzeten. Így meg sem próbálunk tenni ez ellen. Nem azért, mert nem akarunk, mert persze, hogy nem akarunk szenvedni!

Azért nem teszünk ellene, mert elhittük, hogy gyengék vagyunk, így gyakorlatilag az erőnket adtuk oda. Így nem mondjuk azt, hogy köszönöm szépen, ebből én nem kérek, mert ez nekem nem élet. Elfogadjuk, bezárkózunk, sodródunk az árral, járjuk a műtét-orvosi rendelő-gyógyszer köröket, és közben folyamatosan félünk, szorongunk.

A jó hír az , hogy ezen lehet változtatni!

Mit tudunk tenni, ha elhatalmasodik felettünk a félelem? Hogyan tudunk ebből a negatív spirálból kikerülni?

A fő koncepciónk az, hogy megszüntessünk minden lehetséges negatív infót, energiát, embert, helyzetet, ami egyrészt lehúz minket, másrészt gerjeszti bennünk a félelem, szorongás, stressz energiáit. Emellett erősítsük meg az önbecsülésünket, önbizalmunkat, és bizonyos technikák rendszeres alkalmazásával oldjuk fel a bennünk megbúvó negatív energiákat, önkorlátozó hiedelmeket.

Lehetőségek tárháza áll rendelkezésedre, nézzük, mit is tudsz tenni!

  1. ne nézz tévét! A híradó az egyik legnagyobb ellenséged. A tévéműsorok 99,9%-a vagy az emberek félelemben tartásárára, vagy butítására szolgálnak. Nem zavar, hogy nem vagy informált a világ dolgairól? Szokták ezt mondani. Nos, büszkén vállalom, hogy igen, nem tudom, hogy ki kit ölt meg, ki kit csapott be, ki kit szívatott meg. Pont nem érdekel. Több leszek én ettől? A legkevésbé sem. De ami a legfontosabb: Tudok én bármit is tenni az ellen, hogy ez ne így legyen? Tudok én az árak emelkedése ellen tenni? Tudom én befolyásolni, hogy milyen politikai döntések születnek? Nem, nem tudok. Minden olyan dolog, amire nincs személyes ráhatásod, azzal nem kell foglalkoznod. Foglalkozz inkább olyan dolgokkal, amire van személyes ráhatásod! Fejleszd önmagad, építs be egészséget erősítő új szokásokat, hagyd el a régi rossz, káros szokásaidat, olvass, informálódj, tanulj. Ezeket mind meg tudod tenni, ezek lesznek azok a dolgok, amik hatására pozitív irányba fog az életed átfordulni.
  2. Hagyd abba a panaszkodást, és kerülj minden olyan embert, aki csak panaszkodik, nyafog, rinyál. Az ilyen emberek vámpír módjára szívják el az energiádat. Sok olyan endometriózissal élő Nővel beszéltem, aki ezzel a szindrómával gyakran találkozik, és sajnos nem tudja kezelni a szitut. Mert annyira segítőkész, figyelmes, hogy nem tudja azt mondani, hogy köszi, erre nem vagyok kíváncsi. Amíg nem fejlesztetted ki magadban a nemet mondás képességét, addig kerüld ezeket az embereket. Miután már tudsz határt húzni, és udvariasan le tudod állítani a rinyáló, panaszkodó embereket, utána már nem lesz ezzel gondod. Sőt! Azt vettem észre, hogyha megerősíted Önmagadat, és felépíted magadban azt az érzést, hogy Veled ezt nem lehet megcsinálni, akkor meg sem fognak találni a rinyagépek. Olyan energiát fogsz sugározni, ami taszítja őket, mert tudják, hogy nem fognak tőled energiát kapni. Úgyhogy negatív emberek pápá!
  3. Erősítsd meg az önbecsülésedet, önbizalmadat! Ha rájössz, hogy nem is vagy béna, nem is vagy gyenge, te bármit el tudsz érni, mert erős, kitartó, bátor vagy, akkor egyre kevésbé fogsz félni. Ha esetleg elsőre azt hiszed magadról, hogy te nem is vagy kitartó, bátor, erős, akkor ülj le szépen egy A/4-es papír társaságában, és írj le legalább 30 dolgot az életedből, amit elértél. Lehet az bármi. Nyelvvizsga, diploma, szakképesítés, érettségi, megtanultál jól főzni, fenntartod magad, gondoskodsz a kis kedvenc háziállatodról, szültél gyereket, kiálltál magad mellett, amikor valaki alaptalanul megvádolt valamivel. Akármi. Nézd szépen végig a listát, és lásd meg azt, hogy mennyi mindenen túl vagy már. Mennyi mindent megvalósítottál. Ezekhez mind kellett kitartás, bátorság, küzdelem. Mert az életben a dolgok általában nem hullanak az ember ölébe.Csak a nagy rohanásban elfelejtünk hálát adni a sikereinkért. Elfelejtünk számot vetni. Mert megtanultuk, hogy a sikereinkről nem szabad beszélni, mert még azt fogják hinni, hogy beképzelt vagyok, ha azt mondom, hogy tudok angolul. Mekkora egy hülyeség ez! Bedumálták nekünk, hogy ne beszéljünk a sikereinkről, na de a hibáinkról! Arról aztán jó sokat és alaposan beszéljünk! Hogy is volt az múltkor, hogy elkéstél a melóhelyedről? Ejnye-bejnye! Ja, az hogy már ezredjére maradsz bent túlórázni, de egy szóval nem köszöni meg neked senki, az tök oké. Mert alap, hogy odaadó, szorgalmas, hűséges ember és kolléga vagy. Hát egyáltalán nem alap. Csak így vagyunk kondicionálva, hogy hibák ki vannak emelve, pozitív dolgok el vannak nyomva.Ne mások dicséretére vagy elismerésére várj, hanem vedd kezedbe a dolgokat. Tudd, hogy milyen erősségeid vannak, és legyél rájuk büszke! Vannak hibáid? Kinek nincs! Ami nagyon zavar, azon változtass. Amin meg nem tudsz változtatni, fogadd el, ne sanyargasd magad miatta.
  4. Keress magadnak egy olyan technikát, amivel a negatív berögződéseidet tudod enyhíteni, megszüntetni, kigyomlálni. Ilyen például az EFT kopogtató módszer (Emotional Freedom Technique, vagyis Érzelmi Felszabadítás Technika), ami zseniális, de szintén nagyon jó a Gyógyító kód, vagy az Access Bars, sokaknak a kineziológia jelent megoldást. Ezekkel a módszerekkel a bennünk rejtőző, már beépült félelmeket (is) lehet feloldani. De jók ezek különböző fóbiák, fizikai fájdalmak megszüntetésére is. Az érzelmi blokkjaink feloldásának óriási jelentősége van, ezért ha eleged van abból, hogy a mindennapjaidat a félelem érzése jellemzi, akkor vedd meg a kopogtató módszerről szóló könyvet, nekem ez van meg: Nick Ortner: EFT, a kopogtató módszer, Bioenergetic kiadótól. Bámulatosan elveszi a félelmeket, szorongást, tehetetlenség érzést, a ha nagy halogató vagy, akkor azt is fel tudod oldani, de még fizikai fájdalmam is szűnt meg kopogtatás után.

 

Nem kell félelemben élned. Nem kell elfogadnod, hogy ez a te sorsod. Megérdemled, hogy egészséges, boldog, teljes életet élj. De ezért tenned kell. Nem könnyű legyűrni a félelmeinket, nem könnyű szembenéznünk ezekkel a mumusokkal, de ha akarod, képes vagy rá. Én hiszek Benned!

Azért is írtam meg a könyvemet, a Gyógyulás az endometriózisból műtét, gyógyszeres hormonkezelés és gyermekvállalás nélkül, hogy legyen előtted egy élő példa arra, hogy valahogy mégis fel tud szívódni az a csokoládéciszta. Valaminek csak kellett történnie, ha csiribí-csiribá, eltűnt egy 4,34 cm-es és egy 4,93 cm-es állítólag felszívódhatatlan, kipukkadhatatlan ciszta a petefészkeimből. Van remény, vannak lehetőségek. Ne elégedj meg a minimummal. Törekedj a legjobbra.

Szeretettel ölellek,

Lux-Boros Kata

Leave a Reply