Hogy tudod kiszűrni a sok módszer közül a számodra legjobbakat? 

Posted on Posted in coach, döntéseink következményei, erő, félelem, hit, kiartás, megerősítések, önbizalom, pozitív

A mai információ tengeren könnyű eltévedni. Annyi módszer, annyi technika, annyi lehetőség áll rendelkezésünkre, legyen szó akár egészségfejlesztésről, szakmai előmenetelről, pénzügyekről.

Amíg pár évvel, évtizeddel ezelőtt az endometriózisról alig tudtunk valamit, addig mára egyre több és több információ áll rendelkezésünkre. Ami egyrészt remek, másrészt hogyan igazodjak el?

Másik nehezítő tényező, hogy mindent szinte azonnal akarunk. Valahogy elvesztettük a türelmünket, ami nem is csoda, hisz kinek van kedve és ideje mindenki véleményén átrágnia magát?

Ha azonban van egy szűrőrendszered, akkor ez viszonylag könnyen fog menni. Persze idő, energia és kipróbálás szükséges ahhoz, hogy megtudd, az az adott dolog Téged közelebb juttat az egészséghez, vagy sem.

0. pont  Először azt kell tudnod, hogy Te mit akarsz. A betegséggel együtt élni, vagy újra egészségesnek lenni. Mert az endometriózissal meg lehet tanulni együtt élni. Az is egy út. Elfogadhatod, hogy beteg vagy. Akkor műtétek sora, hormonkezelés hosszú évtizedeken át. Ez is út. Ezt is választatod. Vagy választhatod azt, hogy te ezt nem kéred. Te újra egészséges akarsz lenni. Az egészséges ember pedig nem jár műtétekre, nem szed gyógyszereket, mert a szervezete egyensúlyban van. Az eredményeidet a Te oldaladról az határozza meg, hogy melyik utat választod. Ha nem hiszel a gyógyulásodban, akkor egyik irányba mész, ha pedig hiszel, akkor a másik irányba. Ez egy fontos kereszteződés az életedben. Ez a hited fog a különböző lehetőségekhez eljuttatni. Másfajta emberekkel és lehetőségekkel fogsz találkozni, ha nem hiszel a gyógyulás lehetőségében, és más fajta emberekkel és lehetőségekkel fogsz találkozni, ha hiszel a gyógyulás lehetőségében.

 1. Először is nézd meg, hogy az, akitől hallod az információt, szimpatikus-e? Hogy jön ide a szimpátia? Ha valaki szimpatikus, akkor egy hullámhosszon rezegtek. Ha egy hullámhosszon rezegtek, akkor nyitott vagy az embertől érkező információkra is. Ha zsigerből bepancsolnál egyet, de közben nem tudod, hogy miért ennyire unszimpatikus az ember, akkor nagy valószínűséggel az általa javasolt dolog sem fog tetszeni. Nem fogod tudni befogadni. Ha nincs lehetőséged arra, hogy az adott infó mögött egy embert is találj, akkor ugrás a 4. pontra.

 2. Ha szimpatikus az ember, akkor jön a következő lépés. Nézd meg, hogy hiteles-e az ember? Hiteles-e azon a területen, ahol dolgozik? Mit tett le az asztalra? Hány embert tudott a gyógyuláshoz hozzásegíteni? Itt elég jól le tudnak rostálódni az emberek. Ha szimpi a fazon, de nem tartod hitelesnek, akkor hagyd.
 3. Ha szimpi a fazon, hiteles is, akkor nézd meg, hogy miben hisz? Hogy jön ide, hogy mit hisz a másik fél? Miért fontos ez neked? Azért kritikusan fontos, mert a másik fél hite nagyban meg fogja határozni, hogy meddig tud Téged elsegíteni. Az, hogy ő mennyi energiát tesz bele abba, hogy tudjon Neked segíteni, azt igenis nagyon meghatározza az, hogy ő miben hisz. Mondok egy példát.

  Tegyük fel, imádsz úszni, gyerekkorodtól kezdve, és te profi szinten akarsz úszni. Eldöntöd, hogy olimpiai bajnok akarsz lenni. Milyen edzőhöz fogsz elmenni? Aki hisz abban, hogy belőled lehet olimpiai bajnok, vagy ahhoz, aki fancsali képpel mondja azt Neked, hogy hát, ez nagyon necces. (mert nincs benned meg az olimpikonok génje, ez, az és amaz nincs meg benned, stb.)

  Itt persze a Te szándékod is próbára van téve, mert ezen a ponton feladhatod, és azt mondhatod, hogy ááááááhh, a Géza bácsi szerint belőlem soha nem lesz olimpikon, mert ilyen, olyan és amolyan nem vagyok. Inkább feladom, és csinálok valami mást.

  VAGY! Azt mondod, hogy f@#&k you Géza bácsi, én akkor is olimpikon leszek! Keresek olyan edzőt, aki hisz bennem! Aki hisz abban, hogy lehetséges! Aki együtt izzad, küzd, dolgozik velem, együtt, egy csapatban! Aki szívét lelkét beleadja, hogy megvalósíthassam az álmomat! Addig megyek, amíg meg nem találom ezt az edzőt, de nem adom fel.

  Milyen óriási különbség van a kettő között, ugye?

  Ha valaki úgy áll hozzád, hogy hááááááááát, kisasszony, én szívesen ……………………. {és ide helyettesíts be bármit, legyen az műtét, orvosság, intimtorna, progikrém, kristálykarkötő, pozitív megerősítés, vizualizálás, akármi}, de én igazából nem hiszek abban, hogy ebből maga tartósan meg tud gyógyulni, nem hiszem, hogy ez segíteni fog Magának abban, hogy elérje a célját. Aki ilyet mond Neked, menekülj, amíg erőd van! Az ilyen ember NEM fog tudni Neked segíteni. Mert ő nem hisz benne. Ha az ember nem hisz abban, hogy az endometriózisból tartósan ki lehet gyógyulni, akkor ennek megfelelően tud Neked segíteni. Ha az ember úgy beszél a pozitív hozzáállásról, a pozitív megerősítésekről, a vizualizációról, hogy közben igazából nem is hisz abban, hogy ezek működnek, akkor nem fog tudni Neked segíteni.

  Személyes minisztori: ki akartam próbálni a homeopátiát, és megkerestem egy orvost, aki kifejezetten endometriózisos pácienseket kezel homeopátiával. Amikor megírtam neki, mit akarok, azt válaszolta, hogy fel tud nekem írni homeopátiát, de ő nem hisz abban, hogy ez nekem segíteni fog. Ő nem hisz abban, hogy az endometriózis gyógyításában működik a homeopátia. Hanyatt-homlok menekültem, fokhagymát magam után dobálva és szentelt vizet magam után fröcskölve.  Akkor minek csinálja, ha nem hisz benne? Vagy csak azért, hogy több embertől tudjon pénzt elkérni? Akinek nem lehet lórúgás gyógyszert felírni, annak majd felírok mást? Brr, a hideg is kirázott. Az ilyen ember hozzám nem érhet. Nekem ilyen energia nem kell! Addig mentem, amíg találtam egy olyan szakembert, aki hisz abban, amit csinál.

  Ha viszont az ember hisz benne, hogy a betegségből ki lehet gyógyulni, annak ellenére, hogy az az elterjedt nézőpont, hogy nem lehet, akkor ez az ember mindent meg fog tenni azért, hogy javulást érj el. Ha az ember hisz abban, amit mond, ha nem csak mondja, hanem ő maga is úgy él, amit mond, akkor ott tudsz valamit profitálni.

  Ha olimpiai bajnok akarsz lenni, keress olyan edzőt, aki hisz benned!

 4. Ha ezek mind teljesültek, akkor Te jössz! Valaminek a működéséről, hatékonyságáról addig nem tudunk megbizonyosodni, amíg mi magunk ki nem próbáljuk. A testünknek időre van szüksége ahhoz, hogy reagálni tudjon az adott dologra, legyen az akupunktúra, pozitív megerősítés, akármi. Ha valamit kipróbálsz, akkor ne várj azonnali eredményt! Általában pár hónapnak el kell telnie, amíg változást tapasztalhatsz. De van, hogy hosszabb idő kell, attól függ, hogy mennyire előrehaladott a helyzetünk. Ha mindenbe csak belekapsz, de nem hagysz elég időt, akkor egyik virágról csak szállsz a másikra, rohansz, és így könnyen a módszert tudjuk hibáztatni, hogy az nem volt a jó. Először is bizonyosodj meg róla, hogy amit kiválasztottál, azt csináld kitartóan!
 5. Kövesd a megérzéseidet! Ha valamiről az első megérzésed nem jó, azt hagyd. Ne erőltesd. Ha viszont valami felkeltette a kíváncsiságodat, és érdekel, csináld. Kitartóan, következetesen. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem félsz, mert ott lehet benned, hogy na ez vajon jó lesz-e vagy sem, fog-e használni vagy sem, de ott belül érzed, hogy jó lesz ez. A félelmeiden túl kell lendülni, mert a félelmeid csak megnehezítik az Utadat. A félelmek leküzdéséről ebben a bejegyzésben írtam. 
 6. Keress olyanokat, akik már megcsinálták azt, amire Te készülsz, és tanulj Tőlük, ha van rá lehetőséged! Kérdezd meg, hogy hogyan csinálták, mit csináltak, meddig, miért? És meríts erőt, hogy nem reménytelen a helyzet. Ha valaki megcsinálta, és nem csak egy név és fej nélküli sztori a millió közül, akkor ez nekem is sikerülhet!

Ne az álmaidat add fel, ha falakba ütközöl, hanem addig menj, amíg megtalálod az ajtót a falon. Azért, mert mások nem hisznek abban, amiben Te hinni akarsz, az még nem jelenti azt, hogy azt nem lehet elérni.

Mindig mindenre van lehetőség, csak ébernek és nyitottnak kell lenned, és hinned abban, hogy Te képes vagy arra, hogy újra egészséges és teljes életet élj.

 

Szeretettel ölellek,
Lux Boros Kata
Életmód coach, vegán életmód szakértő, író

Leave a Reply