BESZÁMOLÓ az Endometriózis és az abból való gyógyulás lehetőségei előadásról

Posted on Posted in előadások

A hétvégén Szabó Ramónával megtartottuk az első előadásunkat, aminek a témája az endometriózis és az abból való gyógyulási lehetőségek volt.

Elég nehéz szavakba önteni, hogy milyen élmény volt ez számomra.

Egy biztos: soha nem fogom elfelejteni a csillogó szemeteket! Az a rengeteg erő, hit, ami sugárzik belőletek, példaértékű. Le a kalappal előttetek! Igazi buldózerek vagytok Ti is! 🙂 Aki küzd, nem adja fel, ezeredjedszére is feláll, és megy tovább. Ne higgyétek azt, hogy erre mindenki képes. Csodásak vagytok, és büszke vagyok Rátok! 

Az előadás ötlete idén januárban született meg, és Ramónával azóta dolgoztunk ezen a napon. Én sem gondoltam, hogy ez ennyi munkával fog járni, de minden erőfeszítés megérte!

Együtt nevettünk, sírtunk, könnyebbültünk meg a bennünk levő sokszor mardosó félelemtől. Tanultunk, erősödtünk, gyűjtöttük a felismeréseinket, kutattunk a saját életünkben, hogy mely területeken tudunk még változtatni, mely területek okoznak testünkben is kibillenéseket, és hogyan tudunk ezeken változtatni. Hogyan tudjuk a testünk mihamarábbi gyógyulását felgyorsítani. Ebédidőben jót ebédeltünk a közeli Édeni Vegán étteremben. Ott is beszélgettünk, ötleteltünk, aztán rohantunk vissza Rami előadására 🙂

Ahogy Rami előadását hallgattam, annyi minden bevillant a saját életemmel kapcsolatosan, amik bizony fejlesztendő területek. Most éppen azon kezdtem el dolgozni, hogy az 5 éve tartó erős hajhullásom okát megtaláljam, és meggyógyítsam. A hajam 2013-ban, a harmadik endó kör alatt úgy hullott ki, mint ahogy a Harry Potter filmben a fa hullajtotta le a leveleit ősszel. Ha láttátok a filmet, akkor tudjátok, mire gondolok. Elég para volt. A hajam mennyisége a felére csökkent, és teljesen tönkrement. Az állapot javult, de nem nő vissza. Gondoltam majd magától elmúlik 🙂 Hát nem múlt el, úgyhogy kezembe vettem a dolgot.

Aztán rájöttem, hogy vannak a múltamban olyan szereplők, akiknek még nem tudtam megbocsájtani, és ezeket a súlyos terheket még mindig cipelem magammal. Sok esetben saját magamnak nem tudtam még megbocsájtani. Tehát folytatódik az utazás, saját magam középpontja felé.

Rájöttem, hogy az otthonomban is sok olyan teendőm lesz az elkövetkezendő hónapokban, amiről tudom, hogy egy új, még boldogabb, még egészségesebb jövőt alapoz meg. Mert hihetetlen, hogy mennyi minden járul hozzá a testünk egészségéhez, vagy éppen betegségéhez. És bár eddig is hittem benne, hogy sokkal több minden van, amit megtehetünk a saját egészségünkért, de a szombati nap után ez még inkább megerősödött bennem.

Akik szombaton ott voltak, kaptak egy kisebb dózist ebből. Ami nagyon meredek tud lenni, és bizony, meg kell emészteni. Majd pedig el kell ezeken kezdeni dolgozni.

Nagyon hálás vagyok az Égnek, hogy összehozott minket Ramival. Nem csak egy szuper előadópartnert és társat kaptam, hanem egy új barátot is <3 Köszönöm Rami, hogy megkerestél januárban.

Nem állunk meg itt. Megyünk tovább. Ősszel Győrben fogunk előadást tartani azoknak a Nőknek, akik endometriózissal élnek, és szeretnének minél többet megtenni azért, hogy újra egészségesek lehessenek. Sok egyéb ötletünk és tervünk van, részletekkel hamarosan jövünk 🙂

Hatalmas ölelés,
Kata

Leave a Reply