Gyógyulás az endometriózisból műtét, gyógyszeres hormonkezelés és gyermekvállalás nélkül

Posted on Posted in boldogság, gyógyulás az endometriózisból, hála, könyv, lélek, pozitív

Itt a rettegett Black Friday. Az emberek kezdenek bepörögni, év vége van, karácsony, shoppingolás, mi legyen a karácsonyi menü, kinek mit vegyünk ajándékba, és a többi. Annyi teendő, vásárolni való van, hogy már a gondolatba is belefáradok. Imádom a karácsonyt, de ettől a shoppingőrülettel engem ki lehet kergetni a világból 🙂

Én ilyenkor szándékosan behúzom a kéziféket, és ahelyett, hogy áradnék az áradattal, elkezdek befelé figyelni. Mert nem azon van a lényeg, hogy miket veszek másoknak ajándékba, hanem hogy milyen tartós értékeket, élményeket, emlékeket tudok másoknak adni. Ez a fő, a többi részletkérdés.

Mielőtt elkezdek a szeretteimnek ajándékokat vásárolni, a következő kérdéseket teszem fel magamnak:

Hogyan telt az évem?
Mik voltak a legszebb emlékeim?
Milyen nehézségeket éltem át? Mit tanultam ezekből?
Mennyiben vagyok másabb egy évvel ezelőtti önmagamnál?
Kiknek tudtam segíteni?
Mivel tudnék még többet segíteni ember és állattársaimon?

Ilyen és hasonló kérdések kezdenek el bennem megfogalmazódni, és jóleső érzéssel tölt el, hogy ezeken tűnődhetek. Nyugalom van, csend, béke. Ezek nagyban megalapozzák ugyanis a következő évre való terveimet, elképzeléseimet. Ezeken tűnődve pedig a következő pár gondolat jutott eszembe ezen a csodálatos napon.

Bízom benne, hogy a személyes tapasztalataimmal segíteni tudok másoknak. Akiknek szüksége van most pozitivitásra, előre tekintésre, támogatásra, és a remény melengető érzésére. Hiszek benne, hogy az életünk eseményei nem véletlenül történnek. Ezért ha ennyivel is tudlak Téged most segíteni, akkor már értelmet nyert az a pokolian nehéz 8 évem, amit endometriózissal töltöttem.

Endometriózissal együtt élni egyáltalán nem könnyű. Sőt. Mert nem csak, hogy sokszor nagyon komoly testi fájdalmaink vannak, és ezzel is meg kell birkóznunk, hanem lelkileg is eléggé padlón tudunk lenni. Életünk egyik legnehezebb részének éljük meg.

Nem könnyű innen felállni, teljesen egyetértek, és együtt érzek Veled, mert tudom milyen. Én is voltam itt. Én 8 hosszú évig voltam itt. Néha jobb volt, néha rosszabb, de minden napomat valamilyen szinten meghatározta, hogy most éppen testileg vagy lelkileg milyen állapotban vagyok.

Azért ragadtam tollat, és írtam meg a Gyógyulás az endometriózisból műtét, gyógyszeres hormonkezelés és gyermekvállalás nélkül című könyvemet, hogy a gyógyulással végződő történetem és személyes tapasztalataim megosztásával segíteni tudjak azon Nőtársaimnak, akik hozzám hasonlóan személyesen tapasztalták meg, mit is jelent az, hogy endometriózis.

És hogy mi is van a könyvben?

A könyvben beszélünk a hogyanokról, beszélünk a miértekről, a háttérben meghúzódó lehetséges okokról, és arról, hogyan tudunk ezekre megoldást találni. Hogyan tudjuk az endometriózis gyökerét, gyökereit felkutatni, és meggyógyítani? De ez az egyik része csak a könyvnek. Emellett szükségünk van bíztatásra, szükségünk van támogatásra, bíztató, kedves szavakra, mert ezek erőt és reményt adnak nekünk. Ezek az energiák azok, amik előre visznek minket, és nem leküzdendő akadályokat görgetnek elénk az amúgy is problémás élethelyzetünkben.

A Gyógyulás az endometriózisból műtét, gyógyszeres hormonkezelés és gyermekvállalás nélkül című könyvem célja nem az, hogy most elmondom Neked az okosságokat, és Te majd egy csapásra mindent le tudj dobni. Nem azért mondom azt, hogy bármire képes vagy, hogy idegesítselek. Nem azért mondom, hogy ott van benned egy Erő, amivel olyan életet formálsz magadnak, amilyet akarsz, hogy frusztráljalak.

Ezeket azért mondom el Neked, hogy erőre tudj kapni. Hogy legyen valaki, aki pozitív dolgokat mond Neked, mert sajnos még mindig ritka az, hogy bíztassuk, bátorítsuk, szeretettel támogassuk Embertársainkat, főleg látatlanban.

Hiszek abban, hogy a bátorító, elismerő, támogató szavakkal sokkal többre vagyunk képesek, mint azzal, ha a negatívumokat, a hibákat, a nehézségeket emeljük ki és lovagolunk rajtuk.

Nem az ostorozás a cél, hogy sanyargatva vonszoljuk végig magunkat az életen. Úgyhogy ha nem így akarunk élni, akkor ne is rendezkedjünk be erre! Ha egészséges életet akarunk, akkor keressük meg, miért nem vagyunk most azok, és tegyünk azért, hogy újra azok legyünk. Ha nem vagyunk boldogok, akkor változtassunk azokon a dolgokon, amik nem tesznek minket boldoggá. Ha nincs pénzünk, változtassunk a korlátozó hiedelmeinken, hogy a pénzzel való rossz viszonyunk gyökerét szűntessük meg! Mindannyiunk célja az, hogy egészséges, boldog életet éljünk, bőségben, szeretetben, vidáman. Ez nem fog magától az ölünkbe hullani, dolgoznunk kell magunkon, el kell engednünk a múlt fájdalmát, változtatnunk kell az életmódunkon. Tehát van dolgunk Önmagunkkal.

Arra kérlek, hogy nyisd meg a szívedet. Légy nyitott, és engedj be egy kis gyengédséget, szeretetet, bátorítást. Nem kell elhinned még, hogy bármire képes vagy, amit csak elképzelsz, és amiben hinni tudsz, de engedd be a szívedbe ezt a jóleső érzést. Ezek a szavak fellazítják a szívedben a szomorúságot, a tehetetlenség és fájdalom kínzó érzését.

Nem titkolt célom az, hogy amellett, hogy segítsek Neked helyreállítani a tested öngyógyító képességét, a támogató, szeretettel teli szavakkal és az élő példámmal erőt, reményt és kitartást adjak az Utadon, mert tudom, hogy miken mész keresztül. Tudom, hogy nehéz, de azt is tudom, hogy fel lehet állni. Meg lehet találni azt az egyensúlyt az életben, ami magával hozza a testünk gyógyulását is. Nem hiszem, tudom. Azzal, hogy a saját bőrömön tapasztaltam meg. És nem én vagyok az egyetlen a világon, aki ezt megtapasztalta. Nem én találtam fel a spanyolviaszt. Emberek sokasága teremtett a romokban heverő életéből aranyat. Legyen szó akár egészségről, akár párkapcsolatról, akár anyagiakról, akár karrierről.

És abban biztos vagyok, hogy az egészség, nyugalom, béke, szeretettel teli, támogató emberi kapcsolatok, jelentőségteljes, számunkra örömöt és kielégülést okozó munka nem a kiváltságos emberek privilégiuma. Mindannyian érdemesek vagyunk egy teljes, egészséges életre, és mindannyian képesek vagyunk arra, hogy olyan életet teremtsünk magunknak, amiben jól érezzük magunkat.

Hát ezért írtam könyvet. És azon dolgozom, hogy a jövő évben még több Nőtársamnak tudjak pozitív, reményteli pillanatot okozni.

Szeretettel ölellek, mosolyogj ma is sokat, mert minden nap van valami, ami miatt hálásak lehetünk. Koncentrálj ezekre a pozitív dolgokra.

Lux Boros Kata

 

Photo by Jeremy Cai on Unsplash

Leave a Reply