Egy apró trükk, amivel komoly kilóktól és fájdalmaktól kímélheted meg magad…

Posted on Posted in étkezés, gyümölcs, test

Mész az utcán, és megcsapja az orrodat egy olyan brutálisan íncsiklandó illatfelhő, hogy azonnal összefut a nyál a szádban, és te azonnal elcsábulsz.

Megveszed a vágyad tárgyát, egy jó kis cukros kürtőskalácsot, frissen sült perecet, fánkot, vagy legyen az akármi.

Közben megszólal a másik hang: ezt nem kellene megenni, mert annyira egészségtelen, hogy csak na. Ha ezt most megeszed, akkor megint fel fogsz puffadni, megint megfájdul a fejed, megint ki fog újulni az endometriózis.

Na de már megvetted. Akkor most dobjam ki?

Ismerős?

A szokásainkon változtatni nem könnyű feladat. Mert ugye korábban automatikusan megvettük a cuccot. Jó rosszul is lettünk, jól meg is betegedtünk, de hát visznek a szokások, és ezt felülírni bizony nehéz. Az egónk, az elménk simán rábeszél minket! Ó, ez a falatka nem fog megártani! Ó, csak most az egyszer! Holnaptól nem veszek egészségtelen kajákat!

És ez? Ez ismerős? 🙂

Aztán persze jó rosszul érezzük magunkat, lelkiismeretfurdalásunk van, és azzal, hogy nem bírtunk ellenállni, még az önbecsülésünk is csökken. “Nem igaz, hogy ennyit nem bírok ki. Annyira béna vagyok. Most akkor megint mennem kéne a terembe, hogy lemozogjam. De rohadtul nincs kedvem. Á, inkább majd holnap.”

És ez a negatív, önmagaddal folytatott párbeszéd meg aztán egy titkos méreg, ami csendben energetikailag tesz minket tönkre. És a gond az, hogy ezeket a dolgokat nem vesszük észre, vagy nem tulajdonítunk nekik nagy jelentőséget. Az önbizalom, az önbecsülés, önmagad szeretete, tiszteletének kulcs fontosságú szerepe van a fizikai állapotodban, egészségedben.

Ezért ez a technika egy aprócskának tűnő megoldás, de komoly következményektől tudjuk magunkat megkímélni. Tehát az eredmény viszont ütősen jó!

Nekem nagyon sokat segített a következő csel, technika, hívjuk ahogy akarjuk.

Először is, praktikus, ha rendszeresen tápláljuk a testünket, és nem várjuk meg, amíg annyira nagyon éhesek nem leszünk, hogy tök mindegy mit, de most azonnal ennem kell. Ilyenkor nem a higgadt eszünk cselekszik, hanem visz a szokásunk, így megyünk az egészségtelen ételekhez, mert korábban is oda mentünk.

Másodszor pedig ha mégis megkívánok valamit, akkor nem tiltom meg magamnak, nem azt mondom, hogy ezt nem szabad, hanem egyszerűen azt csinálom, hogy azelőtt, hogy megenném ezt a bizonyos egészségtelen dolgot, jól bekajálok valamit, ami viszont nagyon egészséges.

Ezt úgy hívják, hogy rossz előtt a jót technika. És miután jóllaktál az egészséges cuccal, egészen nagy a valószínűsége, hogy nem fogsz már az egészségtelenből enni.

                         129e962bdf84a8e86bb8151bba2f84b0 b0697d46a42a777ff608948aa4e85b9b af22facc5652a20b13d72d5d18e917d0

Nem mindig jön be, de ezzel az apró trükkel egyre kevesebbszer fogunk egészségtelen dolgokat enni, és ami ennél még szuperebb, hogy egyre több jó, egészséges, tápláló ételt eszünk!

Mi lehet a jó, egészséges? Lehet akármilyen gyümölcs, valamilyen olajos mag, dió, kesudió, mogyoró, mandula, ezekből a natúr ám, nem a sózott verzió 🙂 Lehet az egy jó adag gyümölcsturmix, frissen facsart gyümölcs vagy zöldséglé. Sok lehetőség van, körbe kell nézni, és megnézni, hogy Neked mik a kedvenc egészséges nasijaid, feltérképezni, hogy a boltban hol vannak, illetve milyen boltokban jutsz hozzájuk. Érdemes betárazni, hogy legyen otthon bőven, és persze semmi egészségtelen ne legyen a spájzban.

Sok szeretettel ölellek Benneteket, mosolyogjatok ma is sokat!
Lux Boros Kata

 

Leave a Reply