Veszteségeink és az endometriózis kialakulása közti kapcsolat az Új Orvostudomány tükrében

Posted on Posted in ajánlott irodalom, apa, család, Dr. Hamer, érzelmek, gyermekkor, halál, orvosok mondták, test-lélek-tudat, traumák következménye, Új Germán Orvostudomány, veszteség

Halottak napja van.

Ma szeretteinkre gondolunk, akik már nincsenek itt, gyertyát gyújtunk, temetőbe megyünk, elcsendesedünk.

Évekkel ezelőtt, mikor harmadjára diagnosztizáltak endometriózissal, eléggé felforgattam az életemet. Kerestem, kutattam, mi lehet a háttérben. Miután már kétszer megműtöttek, és harmadjára is kiújult, kezdett gyanús lenni, hogy a fizikai síkon kívül van még valami, ami ezt az egész helyzetet okozza, és az bennem keresendő, az érzelmeimben, gondolataimban. Mikor feltettem magamnak azt a kérdést, hogy mi az, ami most a legjobban nyomja a szívemet? Mi az, ami a legjobban fáj a szívemnek?, akkor egyből jött a válasz: Apu hiánya.

Hiányzott Apu, mardosóan hiányzott. 2 éves voltam, mikor meghalt. És már akkor a 30-as éveimhez közel jártam, de én még mindig nem tudtam Őt elengedni. Nem tudtam feldolgozni azt, hogy Apa nélkül nőttem fel. Mennyivel másabb lenne az életem, ha velünk maradt volna az Apukám…(halottak napján mindig azon ábrándoztam, milyen lenne az életem most, ha Apu élne.)

Aztán egyik halottak napján, (ami egyben Apu születésnapja is) valami megváltozott. Nehéz ezt szavakba önteni, de a pillanat tört része alatt éreztem meg Őt bennem. Minden sejtemben, a szívem dobogásában, minden lélegzetvételemmel, mindenhol, ott, abban a pillanatban ott voltunk, együtt voltunk, Ő én volt, és én Ő voltam. Egyek voltunk. Ez az élmény olyannyira mély volt, hogy az addigi hiányérzet, ami addig annyira fájt, egycsapásra eltűnt. Habár fizikai síkon nincs itt, mégis az az űr megtelt a jelenlétével. Tudom, hogy jó helyen van, és bármikor is gondolok rá, ott érzem a lényemben. Együtt vagyunk.

Mielőtt ez a csoda megtörtént, érdekes módon az utamba kerültek bizonyos Youtube videók. Akkor már tudtam, hogy nagyon fáj Apu hiánya, és éreztem, hogy még meg sem gyászoltam igazán. (Ne foglalkozzak vele, majd elmúlik magától taktikát alkalmazva.) Az egyik ilyen videó pedig az endometriózist kiváltó lehetséges eseményeket részletezte. Tátott szájjal ültem a laptop előtt. Uramatyám. Ez rám teljesen illik! Ezt a videót megnézve megerősödött bennem, hogy jó nyomon kezdtem el haladni, de tovább kell mennem: el kell Aput gyászolnom, el kell engednem, be kell gyógyítanom ezt a mély sebet.

Mindjárt jön ez a bizonyos videoanyag, de előtte engedd meg, hogy egy kapcsolódó, ám igen fontos bevezetőt megejtsek.

Dr. med. Mag. theol. Ryke Geerd Hamer, belgyógyász szakorvos, fizikus, teológus egyetlen fia, Dirk 1978 nyarán a nyaralás alatt egy lehorgonyzott csónakban aludt, és lőfegyverrel súlyosan megsebesítették. 3 hónap haláltusa után a fia apja karjaiban hal meg. A rákövetkező hetekben Hamer doktort hererákkal diagnosztizálják, és 1% esélyt adnak neki a túlélésre. Felmerül a kérdés, hogy van-e vajon összefüggés egy számunkra fontos személy, közeli hozzátartozó halála, és az utódnemző szerv megbetegedése között? Ekkor azonban még nem látja a közvetlen összefüggést az elszenvedett trauma és betegsége között. Betegsége ellenére tovább dolgozik a Müncheni Egyetemhez tartozó nőgyógyászati klinikán, ahol kb. 200 rákos pácienst kezelnek. Mély tapintattal kérdezi meg a bent fekvőket a betegségükről, és a válaszok alapján rájön arra, hogy ezek a nők – ahogy ő is – betegségük megjelente előtti hónapokban egy súlyos traumát (érzelmi megrázkódtatást) szenvedtek el. Kutatását Kölnben folytatta, ahol főleg tüdőrákos betegeket kezeltek. Itt megállapította, hogy a tüdőrákot nem dohányzás okozza, mert a páciensek fele nem is dohányzott. Itt felfedezte az Ok-következmény kapcsolatot, a sokkélmény és a betegség megjelenése közötti kapcsolatot. 1986-ban az Ok-következményt elnevezi a Rák Vastörvényének, mely kimondja, hogy 3 kritériumnak kell egyszerre teljesülnie ahhoz, hogy egy betegség (elváltozás) a szervezetben kialakulhasson. A Rák Vastörvénye nem kizárólag a rák törvénye, hanem magában foglal minden ún. elváltozást, beleértve a rákot is. A Rák Vastörvénye (vagy a megbetegedések vastörvényeként is találkozhatunk vele) kimondja, hogy

  1. Minden ún. megbetegedés (ami magába foglalja a rákot is) egy konkrét, váratlan, minden korábbinál súlyosabb, igen hevesen, drámaian, és elszigetelten megélt konfliktusélmény-sokkal keletkezik, egyidejűleg mind a három szinten: a lélekben, az agyban és a szerven. Ahhoz tehát, hogy egy agyi góc és egy testi elváltozás beinduljon, előtte törvényszerűen el kell szenvedni egy érzelmi megrázkódtatást, át kell élni egy érzelmi kilengést. Ha az elváltozás nem mérgezés, nem baleset, nem sugárzás, vagy természetellenes táplálkozás következtében alakul ki, akkor csak konfliktus hatására indulhat be.Nincs más lehetőség.

  2. Az elszenvedett konfliktus érzettartalma meghatározza az agyban megjelenő elváltozás (ez az ún. Hameri góc) és a szervi elváltozás helyét. Értelemszerűen az érintett agyi vezérlőközpont által vezérelt szerven tapasztalható az elváltozás.

  3. A három szint folyamatai mindig szinkronban, egyszerre és azonos ütemben zajlanak le. Lélek- Agy- Szerv szinteken.  Ez azt jelenti, ha bekövetkezik a konfliktus, ez azonnal megjelenik az agyban, és azonnal beindul a szervi elváltozás. Az elváltozást beindító nyomógomb a lelki síkon van. Ha a konfliktus megoldódik, az agyi tünetek is megváltoznak, beindul az agyszövet helyreállítása, szervi szinten megáll a rákos növekedés, és a létrejött daganatok elbontásra kerülnek, a fekélyek, sorvadások újból felépülnek. (Biologika Szabadegyetem)

Ezt a különleges, megbetegedést beindító érzelmi konfliktust biológiai konfliktusnak nevezik. Elég sok megrázkódtatás ér minket nap mint nap, de ettől még nem feltétlen fogunk komolyan megbetegedni. Ez a biológiai konfliktus abban különbözik a többi pszichológiai és egyéb konfliktusoktól, hogy ez az embert egész lényében rázza meg, és azonnali testi tüneteket produkálunk.

Ennek a biológiai konfliktusnak az ismertetőjegyei a következők:

  1. Komolynak érzett, drámai dolog miatti heves érzelmi kilengés. A konfliktust, a konfliktus témáját komolynak érezzük, nem tudunk megnyugodni miatta, kibillent a normál kerékvágásból.

  2. Váratlanul, felkészületlenül ér, mint derült égből villámcsapás, a meglepetés erejével hat.

  3. Megütközés jellegű, konfliktust hordoz. Fennakadunk, rákattanunk, bekattanunk, és nem bírunk lejönni róla.

  4. Elszigetelten megélt, nem beszélünk róla. Érzéseinket nem beszéljük ki, magunkba fojtjuk őket. Vagy azért mert  éppen nincs kinek elmondani, vagy azért mert nem akarjuk, hogy sajnáljanak, nevessenek rajtunk, vagy azért  hogy ne tudjanak róla, nehogy felhasználják ellenünk, stb.  (A megbetegedéshez tehát elengedhetetlen tényező, hogy kibeszéletlen legyen, hogy magunkba fojtsuk érzelmeinket.)

  5. Átmenetileg nincs megoldása. (Biologika Szabadegyetem – A megbetegedések vastörvénye)

A felfedezését egy rendszerbe foglalta, amely az Új Germán Medicina elnevezést kapta. Hosszú évekig tartó vesszőfutás után, 1998-ban zárt ajtók mögött a szlovákiai Trnava Egyetemen elvégezték az Új Medicina tudományos felülvizsgálatát, és hatóságilag igazolják az Új Germán Medicina maradéktalan helytállóságát.

Dr. Hamer saját magán is alkalmazta felfedezéseit, és az 1%-os túlélési esély ellenére felépült, és évtizedeken keresztül doglozott tovább aktívan. Dr. Hamer 2017-ben, 82 éves korában hunyt el, majd’ 40 évvel azután, hogy hererákkal diagnosztizálták.

Magyarországon a Biologika Szabadegyetem tanítja Dr. Hamer felfedezéseit, és a Szabadegyetem alapítója, vezetője, Barnai Roberto és csapata országszerte számos előadást, tanfolyamot tart a témában. Ajánlom figyelmedbe, hogy látogass el az oldalukra, és olvasd el az ott található Új Germán Medicinával kapcsolatos részletes beszámolókat, Dr. Hamer önéletrajzát. Nézd meg a Youtube csatornáikon a Téged érintő témákat.

A videó megnézése után döbbentem rá, hogy az Új Orvostudomány alapján, ami számomra 100% hitelesen alátámasztott tudomány, az endometriózisom és Apu halála (ahogy ez engem érintett) között kapcsolat van. A biológiai konfliktus 5 pontja közül mind az 5 jellemző volt rám. Bár a betegség nálam nem Apu halála után közvetlen jelentkezett, mégis hosszú évekig (28 évig) emésztettem magam, elszigetelten, csendben szenvedtem. A családban erről nem lehetett beszélni. Valójában a mai napig nem tudom, hogyan halt meg Apukám. Úgyhogy van még hova fejlődnöm, hosszú út áll előttem. Az Új Orvostudomány szerint ha jobb kezes vagy, akkor a jobb oldali petefészket partner/kortárs viszonylatban vizsgáljuk, ide tartozik a partnerünk, kolléga, barát, apa, anyós, após… A bal oldali petefészket előd/utód vonatkozásban vizsgáljuk, anya-gyermek, gondozó-gondozott, szakmai előd-utód. Nekem minkét terület gázos volt enyhén szólva, és hát mindkét petefészkemet érintették is a ciszták, amik aztán a traumák feldolgozásával fel tudtak szívódni. Mivel ezen kívül rengeteg más dolgon is változtattam az életemben, nem tudom kijelenteni, hogy ez volt konkrétan az, ami a ciszták felszívódását okozta. De az biztos, hogy nagyon-nagyon-nagyon sokat segített.

Érdemes elgondolkoznod azon, hogy ért-e a betegség tüneteinek jelentkezése előtti kb. 1 évben valami olyan megrázó, drámai esemény, ami kibillentett az egyensúlyodból,  váratlanul ért, megütköztél rajta, elszigetelten éltél/élsz meg, és átmenetileg nem volt megoldása, ami így elindíthatta az endometriózis folyamatát?

Következzék hát az a bizonyos video.

 

Szeretettel ölellek,
Kata

 

Leave a Reply